Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη για την αποτροπή δημοπρασίας σε σχέση με την καθαριότητα


Αθήνα, 25 Μαΐου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 787

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2012 – Από τις 9.00 π.μ. μέχρι 12.00 μ.μ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2012 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι για όλους τους εργαζομένους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη συντήρηση και τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας συνολικού προϋπολογισμού 2.285.000 ευρώ ετησίως ;;; χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος αναλωσίμων ανταλλακτικών που θα επιβαρύνουν το Δήμο.

Αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης στις 9.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α’ 1) ώστε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τμήματος της καθαριότητας. Η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να διαθέσει ένα υπέρογκο ποσό για τις σημερινές συνθήκες λειτουργίας του Δήμου είναι ιδιαίτερα προκλητική όταν το προηγούμενο διάστημα «αδυνατούσε» να διαθέσει μικροποσά για τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού οδηγώντας τον σε απαξίωση και τις υπηρεσίες σε διάλυση. Το γεγονός δε πως η προκήρυξη προβλέπει ότι ο ανάδοχος θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του Δήμου (Δημοτικό Συνεργείο) αλλά και του προσωπικού του, αγγίζει τα όρια του εξωφρενικού !!!
Η δημοπρασία αυτή πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο ώστε να κόψουμε τον αέρα σε όποιον σκέφτεται να εκχωρήσει αρμοδιότητες Δημοσίου και Κοινωνικού Χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες. Η δημοπρασία της Τετάρτης 30 Μαΐου 2012 είναι η αρχή των προσπαθειών τους και πρέπει να είναι και η τελευταία και αυτό θα γίνει με τη μαζική, ενωτική και δυναμική παρουσία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Θεσσαλονίκης.
Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης είναι πολλαπλά απαράδεκτη όταν την ίδια στιγμή οφείλονται σε εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης (Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία κ.λπ.) οι υπερωρίες για την απασχόλησή τους.
Η δυναμική και αγωνιστική παρουσία ΟΛΩΝ ΜΑΣ θα είναι η αφετηρία των παρεμβάσεων μας σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και των αιρετών που θέλουν να προετοιμάσουν το ξεπούλημα των υπηρεσιών των Δήμων και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου