Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δημόσιο: Συνάντηση επιτροπών Δομών Αξιολόγησης - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ προς Πικραμμένο: «Είσαι υπηρεσιακός»

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει από το Σύνταγμα καθορισμένο ρόλο: Να οδηγήσει την χώρα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Αντίθετα, ο υπηρεσιακός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παύλος Αποστολίδης «έκρινε σκόπιμο» να συγκαλέσει συνάντηση με μέλη των επιτροπών αξιολόγησης Δομών του Δημοσίου (μαζί με τη γαλλική ομάδα τεχνικής βοήθειας), συνεχίζοντας στην ουσία το έργο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ σε σχέση με την αξιολόγηση,  που ως γνωστόν γινόταν με πρόθεση να οδηγήσει σε απολύσεις στο δημόσιο. Σφοδρά αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ «υπενθυμίζοντας» στον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο ότι «Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν έχει καμιά θεσμική και δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αυτές τις πολιτικές». Διαβάστε τα σχετικά άρθρα από το aftodioikisi.gr:


Με τα μέλη των επιτροπών Αξιολόγησης των Δομών έξι υπουργείων, συναντήθηκε το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παύλος Αποστολίδης. επ' αφορμής της λήξης χθες της πρώτης φάσης της αξιολόγησης των δομών για το υπουργείο του. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ευσταθία Μπεργελέ, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Άρης Αλεξόπουλος, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων  Αριστείδης Μπουρδάρας, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Στρατινάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Κανελλόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και συντονιστής των επιτροπών αξιολόγησης των δομών των Υπουργείων ΔΜ&ΗΔ και ΠΕΚΑ Παρασκευάς Νομικός και ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας τεχνικής βοήθειας Pierre Lepetit.

Σε δήλωσή του ο υπουργός τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης εντάσσεται στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για να βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας μας. Σημαντικό τμήμα της είναι η αξιολόγηση των δομών των δημοσίων Υπηρεσιών και Φορέων. Χθες, έληξε η πρώτη φάση της, με την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης των δομών για το Υπουργείο μας και αναμένουμε την έκθεση για το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

»Κρίναμε σκόπιμο να καλέσουμε τις τέσσερις νέες Επιτροπές Αξιολόγησης των Δομών, των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δικαιοσύνης, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να ενημερωθούν για την μεθοδολογία της αξιολόγησης που προηγήθηκε στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, για να ξεκινήσουν το δικό τους έργο.

»Σκοπός της αξιολόγησης των δομών είναι η καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου, η αποφυγή συναρμοδιοτήτων, η αποτελεσματικότητα, η ευελιξία και βέβαια, η μείωση της δαπάνης. Ο χρονικός στόχος που έχει τεθεί είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις δομών για όλα τα Υπουργεία, μέχρι το τέλος του 2012».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το επόμενο στάδιο, την αξιολόγηση προσωπικού, ο υπουργός τόνισε: «Επιθυμία μου είναι να δώσουμε τη συνέχεια που χρειάζεται προκειμένου να μην πέσουμε έξω στα χρονοδιαγράμματα. Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση προσωπικού, είναι κάτι που θα ακολουθήσει την αξιολόγηση των δομών και πολύ φοβάμαι ότι εμείς ως Κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου, δεν έχουμε τον καιρό ούτε καν να το ξεκινήσουμε».

ΣΥΡΙΖΑ VS Πικραμμένου για αξιολόγηση στο Δημόσιο: «Είσαι υπηρεσιακός»


Το ρόλο του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας που έχει ως αποστολή τη διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, και τίποτε άλλο, υπενθυμίζει στον Παναγιώτη Πικραμμένο, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Αιτία οι προωθούμενες διαδικασίες αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού του Δημοσίου. «Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν έχει καμιά θεσμική και δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αυτές τις πολιτικές, οι οποίες πρόκειται να κριθούν στις 17 Ιούνη από τον ελληνικό λαό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Και συμπληρώνει: «Οι προωθούμενες διαδικασίες αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού του δημοσίου, όπως έχουν θεσμοθετηθεί από τη μνημονιακή κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-Παπαδήμου κατ΄ εντολή της τρόικας, εντάσσονται στον κεντρικό σχεδιασμό για απολύσεις 150 χιλιάδων εργαζομένων, συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και παραχώρησής του στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου