Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Επιστρέφουν -προσωρινά;- στη δουλειά 265 συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων

Τρίτη 24 Ιούλη 2012

Προσωρινή διαταγή για επιστροφή στην εργασία τους μέχρι 9/10/2012 εξέδωσε χτες το δικαστήριο για 265 συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας, διοικητικούς και εργαζόμενους στην Επιχείρηση Μηχανοργάνωσης.

Είχαν απολυθεί πέρυσι 30 Ιούνη χάνοντας τότε ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο, και διεκδίκησαν επιστροφή στην εργασία τους καταθέτοντάς τα εκ νέου. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί χτες μετά από τρεις αναβολές, ωστόσο αναβλήθηκε πάλι, για τις 9/10. Τουλάχιστον, ως τότε το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή επιστροφής τους στη δουλειά.

Σημειωτέον, ότι η Νομική Υπηρεσία του δήμου, εμφανιζόμενη στο δικαστήριο με τρεις δικηγόρους, εκτελώντας προφανώς εντολές της προσκείμενης σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους/ΔΡΑΣΗ δημοτικής αρχής, πήρε σαφή θέση να μην επιστρέψουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να ζητήσει αναστολή εφαρμογής της απόφασης μπλοκάροντας την επιστροφή των εν λόγω συμβασιούχων. Διαφορετικά, αν κοινοποιηθεί σήμερα Τρίτη στο Δήμο η δικαστική απόφαση, μπορεί και από αύριο Τετάρτη οι συμβασιούχοι να ενημερωθούν από την Διεύθυνση Προσωπικού για να γυρίσουν στις θέσεις τους.

Στο πλευρό τους στο δικαστήριο βρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.
Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»

Συμβασιούχοι ΔΑΕΜ: Οριστική δικαίωση των 260 συμβασιούχων ΔΑΕΜ και διοικητικών αφού απορρίφθηκε η ακυρωτική προσφυγή Καμίνη!


Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόρριψη της αίτησης ακύρωσης κατά τις προσωρινής διαταγής για τους συμβασιούχους της ΔΑΕΜ και των διοικητικών υπαλλήλων του δήμου αθηναίων που είχε καταθέσει ο δήμαρχος κ. Καμίνης.

Οριστικά πλέον οι 260 συμβασιούχοι επιστρέφουν στον δήμο και σήμερα μετρούν ήδη την δεύτερη ημέρα επιστροφής στην εργασία τους!

Από την διεύθυνση προσωπικού ανακοινώθηκε οτι όσοι συνάδελφοι συμβασιούχοι δεν έχουν προσέλθει ακόμα για να απογραφούν, τελευταία ημέρα είναι αύριο αλλιώς θα διαγραφούν.

Οσοι συνάδελφοι γνωρίζουν κάποιον που δεν έχει προσέλθει η δεν έχει ενημερωθεί παρακαλούνται να τον ειδοποιήσουν.

Μέσα σε τρείς ημέρες πετύχαμε 2 πολύ σημαντικές νίκες που θα καθορίσουν το εργασιακό μας μέλλον και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείωτος!


Πηγή: http://simbasiouxoidaem.blogspot.gr/2012/07/260_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου