Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση: «Τελειώνει» τους συμβασιούχους του δήμου η δημοτική αρχή της Αθήνας - Προβλήματα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών

Εφαρμόζοντας πιστά τον αντεργατικό κατήφορο του ευρωμονόδρομου η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους/ΔΡΑΣΗ δημοτική αρχή της Αθήνας κάνει ό,τι περνά από το χέρι της να «τελειώνει» με τους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας. Ακόμα και (ή ειδικά) αν αυτό συνεπάγεται κατάρρευση των εναπομεινασών κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου. Ενδεικτική η περίπτωση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας που λειτουργεί τους έτσι και αλλιώς υποεπανδρωμένους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Προχτές το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα περίπου 450 συμβασιούχων του ΔΒΑ που διεκδικούσαν με αυτό τον τρόπο παραμονή στην εργασία τους μετά τη λήξη και μη ανανέωση των συμβάσεών τους. Το δικαστήριο έβγαλε αρνητική απόφαση για την πλειοψηφία των προσφευγόντων. Την ίδια ακριβώς μέρα με την έκδοση της δικαστικής απόφασης (και αφού ενημερώθηκε επίσης τάχιστα από τη νομική υπηρεσία του δήμου) η διορισμένη από την δημοτική αρχή πρόεδρος του ΔΒΑ απέστειλε υπόμνημα (χαρακτηρισμένο ως «Εξ. Επείγον») στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του δήμου αναφέροντας:

Το ΔΒΑ κατά τη δικαστική απόφαση «οφείλει αφ' ενός να αποδέχεται τις υπηρεσίες 172 φυσικών προσώπων, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της ασκηθησομένης κύριας αγωγής τους, και αφ' ετέρου για 272 φυσικά πρόσωπα, λόγω απόρριψης των αιτήσεών τους (ασφαλιστικών μέτρων), το ΔΒΑ οφείλει και από τούδε και στο εξής να μην αποδέχεται τις υπηρεσίες αυτών, παρακαλούμε για την άμεση υλοποίηση των διαλαμβανόμενων σε αυτό. Παρακαλούμε δε, για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν φορολογικά, ασφαλιστικά κ.λ.π. όσοι δυνάμει των ως άνω αποφάσεων δεν μπορούν να παρέχουν έργο από τούδε και στο εξής».

Η φούρια τους να τους διώξουν αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Αθήνας. Θυμίζουμε ότι από 5.695 αιτήσεις γονέων να φιλοξενηθούν εκεί τα παιδιά τους την περίοδο 2012-2013, η δημοτική πλειοψηφία έκανε δεκτά τα 4.745 συν άλλα 500 που ελπίζει να πάρει μέσω προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ (είναι αμφίβολο αν η δημοτική αρχή πετύχει όλη τη χρηματοδότηση που αναμένει από το Πρόγραμμα και αν της χρηματοδοτηθούν 500 παιδιά), το σύνολο θεωρητικά 5.245. Οταν εκδικάστηκαν πριν μερικές βδομάδες τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων του ΔΒΑ (περίπου οι 140 είναι παιδαγωγοί) για να μην απολυθούν, η ίδια η πρόεδρος του ΔΒΑ έκανε σαφές ότι αν το δικαστήριο δεν εκδώσει προσωρινή διαταγή παραμονής στην υπηρεσία τους, το προσωπικό των σταθμών συρρικνώνεται τόσο ώστε θα πρέπει να πάρουν 1.200-1.500 παιδιά λιγότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου