Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ένταση και προσαγωγές στην πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Πορεία με απορριμματοφόρα πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση, όταν διαδηλωτές κινήθηκαν ανάποδα στην οδό Πειραιώς με απορριμματοφόρα και στη συνέχεια ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της αστυνομίας η οποία προχώρησε σε προσαγωγές.

Ενταση και προσαγωγές στην πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατευθύνεται προς την πλατεία Συντάγματος με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των δήμων.

Με την έναρξη της πορείας επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι διαδηλωτές κινήθηκαν ανάποδα στην οδό Πειραιώς με τα απορριμματοφόρα, με σκοπό να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στις δυνάμεις της αστυνομίας, όπου σταμάτησαν την κίνηση των οχημάτων.

Εν τέλει οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ άφησαν τα απορριμματοφόρα, συνεχίζοντας την πορεία τους πεζή.
Ενταση και προσαγωγές στην πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ζητώντας την ενίσχυση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν δήμαρχοι της Αττικής και εργαζόμενοι στους δήμους της Αττικής, αλλά και άλλων περιφερειών. Η σημερινή πορεία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγελθει με διήμερο κλείσιμο σήμερα και αύριο των δήμων, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι δήμαρχοι ελπίζουν, στην επίλυση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων τους, στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία γίνεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει στις 3.00 μετά το μεσημέρι. Οι τελικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης θα ληφθούν αύριο (Πέμπτη), στο έκτακτο συνέδριο που συγκαλεί η ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, οι δήμοι Αττικής διεκδικούν, την τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012, χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ και περάσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δήμοι της Αττικής ζητούν την ενεργητική συμπαράσταση των πολιτών, καθώς «το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου