Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν, σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή,την πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η πρόταση νόμου θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινβουλευτική επιτροπή αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής που διακόπτει σήμερα έως τις 20 Αυγούστου.

Κύριο χαρακτηριστικό της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ολική ή μερική διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, εκ των εισηγητών της πρότασης νόμου, μιλώντας σε ανοιχτή διαβούλευση που προηγήθηκε της κατάθεσής της στη Βουλή, τόνισε: «Η πρόταση νόμου που επεξεργάστηκε η κοινοβουλευτική μας ομάδα προβλέπει μεταξύ άλλων την περικοπή των δόσεων των τοκοχρεολυσίων των δανείων κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριού έως του 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους και την απαλλαγή τους από το υπόλοιπο ποσό της δόσης.

Προνοεί επίσης για την ολική διαγραφή των χρεών ευπαθών ομάδων του λαού μας για όσους διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας για τους χρονίως πάσχοντες, για τους αναπήρους τους αστέγους που αδυνατούν να προσποριστούν τα στοιχειώδη του βίου».

Όπως ανέφεραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση νόμου θα περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις που θα συμπληρωθούν μετά τη διαδικασία διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς, «ώστε να αποτελεί ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πλαίσιο για μία νέα «Σεισάχθεια» που ανακουφίζει την κοινωνία, αυξάνει την ικανότητα της καταναλωτικής δαπάνης, αιμοδοτεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επιτηδευματίες και τους επαγγελματίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου