Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ για τη διάταξη για την «προσωπική διαφορά» που ευνοεί κυρίως συγκεκριμένους κλάδους - Με αίτημα ανατροπής του ν.4024 απαντά η ΑΔΕΔΥ

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 1234

Προς:
Πρόεδρο και Μέλη
της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Γ. Ψύλλα 2
105 57 – Αθήνα

Μετά και τις προφορικές μας παρεμβάσεις προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επανερχόμαστε για τη διάταξη που κατατέθηκε και με την οποία αναστέλλεται η μείωση της προσωπικής διαφοράς των αποδοχών ορισμένων κατηγοριών Δημοσίων Υπαλλήλων. Διάταξη που  προκαλεί οργή και αγανάκτηση στους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η άμεση και ξεκάθαρη τοποθέτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ίση και δίκαιη μεταχείριση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο Δημόσιο είναι καθοριστική για την ενότητα και την κοινή αγωνιστική παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι υπεκφυγές, τα «κολπάκια» και η καθυστέρηση τοποθέτησης στο σοβαρό πρόβλημα, δημιουργεί κλίμα απογοήτευσης ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο κλάδος μας και όχι μόνο είναι έτοιμος για τη μετωπική σύγκρουση με τις πολιτικές των μνημονίων.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα είναι τα μόνιμα θύματα της «παρασυνδικαλιστικής» λογικής και τακτικής που επαναφέρουν κυβέρνηση και μερικές συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Οι ευθύνες σας είναι σημαντικές και για αυτό αναμένουμε τις αποφάσεις σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος που το μόνο που επιφέρει είναι και πάλι ο διαχωρισμός των εργαζομένων όταν κοινός αγώνας όλων μας είναι οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων να είναι αξιοπρεπείς και όχι φτώχειας και εξαθλίωσης. Η παρέμβασή μας δεν στρέφεται κατά κανενός κλάδου ή συναδέλφου, υπερασπιζόμαστε απλά την αξιοπρέπειά μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
       Ο  Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος         Γιάννης Τσούνης



Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Η καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κυρίως να κάνει με το γεγονός ότι για τους υπαλλήλους ΟΤΑ η σχετική διάταξη για την προσωπική διαφορά (για την οποία θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά με νεώτερη ανάρτηση) αφορά μισθολογικά ποσά που για την πλειοψηφία των υπαλλήλων δεν υπερβαίνουν τα 90€, ενώ για σημαντικό αριθμό υπαλλήλων είναι μηδενική. Αντίθετα, σε εργαζομένους άλλων υπουργείων αυτή η διαφορά φτάνει και τα 900€. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ουσιαστικά κατηγορεί την κυβέρνηση και μερίδα συνδικαλιστών για «παρασυνδικαλιστική λογική» και προτρέπει την ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθεί επίσημα. Το γεγονός ότι δεν θα καταβληθούν τα επιδόματα Κίνητρο Επίτευξης Στόχων και Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων σε κανέναν εργαζόμενο δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με την κατάργηση της μείωσης της μισθολογικής διαφοράς που δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων, αλλά καθίσταται ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση σε εργαζομένους συγκεκριμένων κλάδων (όπως π.χ. του Υπ. Οικονομικών). Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντέδρασε με το δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Η ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ν. 4024/2011 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ


Αθήνα, 12.10.2012

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:240



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση από τον υπουργό Οικονομικών και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα σημεία εκείνα που αναφέρονται σε διατάξεις του Ν. 4024/2011, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνει τα εξής:
Το Μισθολόγιο που εφαρμόζεται από το Νοέμβριο του 2011 στο Δημόσιο, υποταγμένο στις μνημονιακές απαιτήσεις «για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», οδήγησε σε τραγική υποβάθμιση των μισθών των εργαζομένων και μάλιστα σε βαθμό εξαθλίωσης. Ταυτόχρονα, καταδίκασε τους δημοσίους υπαλλήλους σε μισθολογική καθήλωση, εξαιτίας της σύνδεσής του με το Βαθμολόγιο. 
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι η συγκυρία και οι πολιτικές του μνημονίου, ειδικότερα, δεν άφηναν περιθώρια για την υλοποίηση ενός Μισθολογίου που θα αναβάθμιζε μισθούς, θα αναιρούσε  εσωτερικές στρεβλώσεις και θα αποτελούσε "εργαλείο" με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό δεν επέτρεψε με οποιαδήποτε πράξη ή ενέργειά της να καλλιεργηθεί ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων και δεν προσήλθε σε καμία διαδικασία "διαλόγου".
Σήμερα, στο πλαίσιο της νέας «συμφωνίας» με την Τρόικα, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες οριζόντιες περικοπές (καταργήσεις των ήδη κουτσουρεμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας καλοκαιριού κ.λπ.), οι οποίες επιβαρύνουν το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο. Παράλληλα, η Κυβέρνηση υπονομεύει ακόμα και αυτό το "Μισθολόγιο-Παρωδία", αφού την ώρα που ετοιμάζεται να καταργήσει το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), τα οποία αφορούν μέρος της Κεντρικής Διοίκησης και αποκεντρωμένων κρατικών Υπηρεσιών, ταυτόχρονα "εμπαίζει" τους εργαζόμενους, αναπαράγοντας τις ίδιες αναχρονιστικές και πελατειακές πρακτικές που κακοποιούσαν "παραδοσιακά" τη μισθολογική πολιτική στο Δημόσιο, για να "διαιρούν" τους εργαζόμενους.   Έτσι, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά και να καλλιεργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού ακόμα και στο εσωτερικό του Δημοσίου, προχωρά σε αποσπασματικές ρυθμίσεις.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί και αγωνίζεται να μην προχωρήσουν οι σχεδιαζόμενες νέες περικοπές. Διεκδικεί την αναπλήρωση των απωλειών των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο που προέκυψαν από την εφαρμογή του «Μισθολογίου – Φτωχολογίου» ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών. Απαιτεί την ανατροπή του Ν. 4024/2011 και την  κατάρτιση και εφαρμογή ενός πραγματικά δίκαιου και αξιοκρατικού μισθολογίου, με ενιαίες αρχές, ενιαίους κανόνες και κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη την ιδιαιτερότητα του αντικειμένου και των συνθηκών εργασίας.
Συνεχίζουμε ενωτικά, μαζικά και δυναμικά,  με τη Γενική Απεργία στις 18 Οκτωβρίου και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν με αμετακίνητο στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην απόγνωση και την εξαθλίωση. 


Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.