Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΣΔΑΑ-απάντηση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που αποφεύγει επιμελώς να πάρει θέση στην ουσία της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
ΤΗΛ: 210-3259059

                Αθήνα, 10-10-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, χαιρόμαστε επιτέλους που έστω και αργά η «ηγεσία της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α»  ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα των Δημοτικών Αστυνομικών. Όψιμη η αντίδραση τους, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Είναι λίγο οξύμωρο να μας κατηγορούν για αυτονόμηση, επειδή πράξαμε το αυτονόητο: Να στείλουμε υπόμνημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών με τα προβλήματα που μας απασχολούν Πανελλαδικά.


Πάγια τακτική του  Συλλόγου μας, είναι να στέλνει υπομνήματα & επιστολές προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να  επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι Δημοτικοί Αστυνομικοί. Σε αντίθεση με την «ηγεσία της Ομοσπονδίας», που βάζει  ερωτήματα προς το Υπουργείο, χωρίς βέβαια να παίρνει ποτέ απαντήσεις. Τελικά ρωτάμε τι είναι αυτό που σας πείραξε;

 Μήπως το γεγονός ότι ο Σύλλογος μας κατάφερε να συναντήσει τον Υπουργό Εσωτερικών και για τα  συγκεκριμένα θέματα  είχε και την συναίνεση δύο ακόμα μεγάλων Συλλόγων, ή μήπως  το γεγονός ότι «η ηγεσία της Ομοσπονδίας» δεν ήταν εκεί παρόν. 

Κύριοι της ηγεσίας δεν επιζητούμε να υφαρπάξουμε από εσάς την Πρωτοκαθεδρία. Σας την χαρίζουμε!!!

 Στην  πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, θα έπρεπε να είστε αλληλέγγυοι με εμάς και όχι απέναντι μας. Κάθε φόρα που Σύλλογος ο οποίος δεν πρόσκειται στην «ηγεσία της Ομοσπονδίας», παίρνει πρωτοβουλίες, κατηγορείται από εσάς για αυτονόμηση κ απεργοσπαστικές κινήσεις.

Παλιό το κόλπο αλλά δεν πιάνει πια. Σας μάθαμε!!!

Για την πληροφόρηση της «ηγεσίας της Ομοσπονδίας», σας αναφέρουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, αριθμεί περί τους 1.100 Δημοτικούς Αστυνομικούς, οπότε αυτά περί ισχνών μειοψηφιών που αναφέρεται στην τόσο καλά διατυπωμένη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, μόνο ως αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε, γιατί διαφορετικά κύριοι εκτίθεστε ανεπανόρθωτα. Αντίθετα,  «η ηγεσία της Ομοσπονδίας» καλείται από όλους εμάς, να μαζέψει τις καθοδηγούμενες από αυτήν «ισχνές μειοψηφίες» που δρουν μεθοδευμένα & διασπαστικά στους  διαδρόμους της Δημοτικής Αστυνομίας.   Για να μην κατηγορηθεί  «Η Ηγεσία Της Ομοσπονδίας» για άλλη μια φορά για προσπάθεια διάλυσης & κατακερματισμού Συλλόγων, όπου δεν την  βολεύουν οι Πλειοψηφίες.

Αυτή την Δημοκρατία Ευαγγελίζεστε!!!

 Το έχουμε επισημαίνει και στο παρελθόν με επιστολή μας προς τον «Πρόεδρο της Ομοσπονδίας», ότι άποψη των Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, εκφράζεται μέσω του Συλλόγου & ειδικότερα του Προεδρείου. Βέβαια αποτελεί προσωπική επιλογή του ιδίου,  να αφουγκράζεται μεμονωμένα άτομα, φίλους, κολλητούς και δη «Ισχνές Μειοψηφίες», προκειμένου να ακούν πράγματα ευχάριστα στα ώτα του.

Τέλος, όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που έχει σκοπό να αναλάβει  «η ηγεσία της Ομοσπονδίας», θα θέλαμε να τονίσουμε το γεγονός ότι η Δημιουργία Γραμματεία της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν πρόταση του Συλλόγου μας σε ημερίδα για την Δημοτική Αστυνομία, η οποία και  υιοθετήθηκε από την Ομοσπονδία. Μια Γραμματεία η οποία παρέμεινε καταστατικά ανύπαρκτη και ανενεργή εδώ και 5 έτη και με  αμφιβόλου προελεύσεως αποτελέσματα,  τα οποία αν υπάρχουν, ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν.

Σε αντίθεση με τον Σύλλογο μας, που έχοντας την συγκατάθεση ακόμα δύο μεγάλων Συλλόγων που απαρτίζονται από Δημοτικούς Αστυνομικούς έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών  σοβαρά και καίρια θέματα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν συγκεκριμένα τα εξής:

·       Αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

·       Το επίδομα Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής εργασίας.

·       Το δικαίωμα της μετάταξης από 8ετία σε 6ετία.

·       Συνυπηρέτηση μεταξύ των Δημοτικών Αστυνομικών.

·       Δημιουργία Διεύθυνσης στο Υπουργείο Εσωτερικών με εποπτικό και συντονιστικό ρόλο.

·       Προμήθεια στολής με την καταβολή εφ’ άπαξ ποσού.

·       Έκδοση των προβλεπόμενων εκ του νόμου αποφάσεων για τις θέσεις ειδικής ιεραρχίας.

Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής δύο:


·       Μήπως «η ηγεσία της Ομοσπονδίας»  διαφωνεί μ’ αυτά που συζητήθηκαν μέσα στο υπουργικό γραφείο που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας τους μέσα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρέπειας;

·       Μήπως «η ηγεσία της Ομοσπονδίας» δεν θέλει τη Δημοτική Αστυνομία μ’ ένα ρόλο πιο ουσιώδη και αποτελεσματικό, δίνοντας ξεκάθαρες λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα;


Στην προσπάθεια Διάλυσης & Κατακερματισμού του Συλλόγου που κάποιοι έχουν επιλέξει, θα μας βρουν αντιμέτωπους. Στο αλλοπρόσαλλο παραλήρημα του Προεδρείου της Ομοσπονδίας εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ενωμένοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά  προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά.

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


          ΘΑΝΟΣ ΤΑΤΣΗΣ        ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ   ΚΟΣΣΥΒΑΣ



Σχολιασμός Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για το δελτίο τύπου του προεδρείου του Σ.Δ.Α.Α.


Με ένα καλοδιατυπωμένο δελτίο τύπου το προεδρείο του Σ.Δ.Α.Α. απαντά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας χωρίς να δίνει όμως απαντήσεις! Κάποιοι συνδικαλιστές στο σύλλογο είναι φαίνεται γεννημένοι πολιτικοί, και για να ανέλθουν έχουν τη στήριξη του κόσμου ο οποίος κατά τα άλλα βρίζει τους συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και γίνονται μετά προϊστάμενοι και στη συνέχεια αναλαμβάνουν πολιτικές θέσεις! Αλλά ξέρουν τι κάνουν αυτοί οι συνδικαλιστές, εξάλλου η σταυροδοσία στις εκλογές του Σ.Δ.Α.Α. δείχνει κάθε φορά ότι ο κόσμος πάει και ψηφίζει ότι ακριβώς καταγγέλλει! Παράνοια; Υποκρισία; Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε!

Κύριοι της ΔΑΚΕ, και ο πιο χαζός αναγνώστης μπορεί να καταλάβει πως δεν είναι το υπόμνημα για το οποίο σας κατηγορεί η Ομοσπονδία. Είναι η απροκάλυπτη δήλωσή σας ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν σας εκφράζει. Είναι η απόφαση που υπερψηφίσατε στη Γενική Συνέλευση για απόσχιση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και δημιουργία ΠΟΕ Δημοτικής Αστυνομίας! Είναι η μεθόδευσή σας για την πραγματοποίηση πανελλήνιας συνάντησης ώστε να παρασύρετε και συναδέλφους άλλων δήμων στο μοναχικό δρόμο που έχετε επιλέξει για τον κλάδο. Το δελτίο τύπου που υπογράφετε ως προεδρείο δεν απευθύνεται σε παιδάκια δημοτικού, απευθύνεται σε νοήμονες ανθρώπους στα μάτια των οποίων η αντίληψη που δείχνετε ότι έχετε εκθέτει δυστυχώς το σύνολο των συναδέλφων και όχι προσωπικά εσάς.

Ο λαϊκισμός μπορεί να είναι δημοφιλής σε ένα κομμάτι της υπηρεσίας στο οποίο στρέφεστε το τελευταίο διάστημα για άντληση ψήφων, αλλά θα την πατήσετε οικτρά! Ξεχνάτε ότι το προσωπικό της υπηρεσίας μας είναι σε γενικές γραμμές πολύ υψηλά καταρτισμένο και σύντομα η στάση σας θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον σας. Γιατί ο ένας μετά τον άλλον ο παραδοσιακός πυρήνας των παλαιών υποστηρικτών σας απομακρύνεται από εσάς. Αν νομίζετε ότι θα τους αναπληρώσετε με τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, κάντε το. Δεν μας αφορά.

Δείχνετε και μεγαλόψυχοι βρε που χαρίζετε την πρωτοκαθεδρία στην ΠΟΕ-ΟΤΑ! Μα θέλετε δεν το θέλετε την έχει! Γιατί με τους αγώνες της ΠΟΕ-ΟΤΑ βελτιώθηκε το εισόδημα όλων μας, όχι με τους αγώνες τους δικούς σας. Εσείς με τη συνδικαλιστική σας πρακτική το μόνο που καταφέρατε είναι να καλλιεργήσετε κλίμα απεργοσπασίας στην υπηρεσία μας. Δεν έχετε την ικανότητα να χειριστείτε κανένα από την πλειάδα θεμάτων που χειρίζεται η Ομοσπονδία! Πού θα παρέμβετε ακριβώς με το δευτεροβάθμιο όργανο που θέλετε να συγκροτήσετε; Στο συνταξιοδοτικό; Στο ασφαλιστικό; Στον ΕΟΠΥΥ; Πώς θα αντιμετωπίσετε το μεγάλο θέμα του Ε.Τ.Ε.Α. για το οποίο προσέφυγε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Θα προσφύγετε και εσείς; Ή μήπως δεν ξέρετε καθόλου τι γίνεται με το Ε.Τ.Ε.Α. και γι' αυτό δεν έχετε ενημερώσει τους συναδέλφους, αφού η επικείμενη κατάρρευση και της επικουρικής μας ασφάλισης είναι επιλογή της πολιτικής της κυβέρνησής σας την οποία στηρίζετε. Και σε ποιον άξονα κινείστε κύριοι της ΔΑΚΕ; Μήπως σε αυτόν της συντεχνίας, με σύμμαχο τον Υπουργό Εσωτερικών και την πρότασή του για Ανταποδοτικό Ταμείο από τα πρόστιμα που εισπράττονται; Έτσι θέλετε να αναγνωρίσει η κοινωνία την προσφορά μας ως υπηρεσία; Καταβάλλοντάς μας «μπαξίσι» για κάθε πρόστιμο που πληρώνεται; 

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», γράφετε, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της υπηρεσίας. Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε έγινε όμως μετά από παρεμβάσεις μικρότερων συλλόγων και μεμονωμένων συναδέλφων από Αθήνα, Πειραιά, κλπ, γιατί ακριβώς το προεδρείο του μεγαλύτερου συλλόγου στην χώρα την κράταγε στο σκοτάδι! Και αυτό φαίνεται με την αντίδρασή σας με τη σπασμωδική ανακοίνωση κατά της Ομοσπονδίας για την οποία δεν έβγαζε κανείς άκρη τι ακριβώς καταγγέλλει, και την οποία στηλιτεύσαμε εδώ (επισκεφθείτε το link, αξίζει τον κόπο). Αλλά εξαρχής η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν ήταν αυτός που πάντα έθετε στο Υπουργείο τα θέματα της υπηρεσίας; Στον εκτρωματικό νόμο 3731 δεν ήταν η ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντέδρασε ουσιαστικά,  ενώ η μόνη παρέμβαση του Σ.Δ.Α.Α. ήταν το αίτημα να μπορούν να γίνονται Διευθυντές και οι υπάλληλοι ΔΕ(!!!), επαληθεύοντας το ανέκδοτο που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια για την εξέλιξη των ΔΕ! Αλλά οι απόψεις σας πάντα ανέκδοτο ήταν! Ποια ουσιαστική παρέμβαση είχε κάνει ο σύλλογος τότε; Τη στάση εργασίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με παρέμβαση της Γραμματείας, δεν την είχατε σαμποτάρει; Έχει απόλυτο δίκιο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όταν αναφέρει ότι είσαστε «απόντες από κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου ακόμα και από αυτές που αφορούσαν στη Δημοτική Αστυνομία». Μετά σας έφταιγε το ΠΑΣΔΑΠΥ, εναντίον του οποίου εξαπολύσατε μύδρους σε τρεις γενικές συνελεύσεις. Αυτό που «ξεχάσατε» να πείτε στους συναδέλφους είναι ότι ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΔΑΠΥ ορίστηκε από τη ΔΑΚΕ ως εκπρόσωπός της στη Γραμματεία Δημοτικής Αστυνομίας. Συνειδητοποιείστε λοιπόν συνάδελφοι τι χειραγώγηση σας έχει κάνει η Δ.Α.Κ.Ε. και πώς πάντα ρίχνουν το φταίξιμο σε τρίτους, χωρίς να έχουν ποτέ το σθένος να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί!

Αλήθεια, για τη Γραμματεία Δημοτικής Αστυνομίας που μαθαίνουμε από εσάς ότι εσείς την προτείνατε, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ Η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ; Γιατί δεν παραδέχεστε ότι πάντα σαμποτάρατε τη λειτουργία της Ομοσπονδίας εκ των έσω; Αλλά δεν φταίτε εσείς, εσείς έχετε την κομματική γραμμή να ακολουθήσετε. Φταίνε όσοι σας ψήφιζαν!

Αφού λοιπόν καταγγέλλετε την Ομοσπονδία για όλα αυτά τα κακά, γιατί δεν έχετε παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχετε; Γιατί παραμένετε «συνένοχοι»; Εξηγήστε μας επιτέλους! Αρχές δεν έχετε; Υποκριτές!

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν είναι επαρκώς ικανοποιημένη με τη λειτουργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έως σήμερα, και γι' αυτό υπάρχουν ευθύνες και μέσα στην Ομοσπονδία, αλλά κυρίως στη λειτουργία κάποιων πρωτοβάθμιων συλλόγων και δη το προεδρείο του Σ.Δ.Α.Α. που για ιδιοτελείς σκοπούς κρατούσε την Ομοσπονδία σε απόσταση. Αυτοί συνετέλεσαν ώστε να είμαστε ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων που δεν κατάφερνε να προωθήσει τα αιτήματά του στην κυβέρνηση. Αμφιβάλλουμε αν έχει ζητηθεί τα τελευταία τρία χρόνια από το προεδρείο του Σ.Δ.Α.Α. η οποιαδήποτε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για θέματα δημοτικής αστυνομίας. Ας μην μας δουλεύουν λοιπόν τα μέλη του προεδρείου: αν η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν λειτουργεί όπως πρέπει στα θέματα δημοτικής αστυνομίας, την κύρια ευθύνη την έχει το προεδρείο του Σ.Δ.Α.Α. που επίτηδες την υπονομεύει επί σειρά ετών για να προετοιμάσει το έδαφος για την απόσχιση για την οποία έχει πάρει γραμμή από τον πρώην δήμαρχο εδώ και τέσσερα χρόνια! Γιατί αυτό επιτάσσει η κομματική γραμμή. Και ο λόγος είναι απλός. Η παλιά «καλή» μέθοδος του «διαίρει και βασίλευε» που εξυπηρετεί μόνο την εξουσία και όχι τους εργαζομένους.

Ας κάνουμε κάποιες διορθώσεις ακόμη: Ο σύλλογος δεν εκπροσωπεί 1100 δημοτικούς αστυνομικούς όπως γράφει το προεδρείο, αλλά έχει 960 μέλη συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων καθαριότητας, πληροφορικής, ηλεκτρολογικού, οδηγών. Το θέμα δεν είναι πόσους εκπροσωπεί ο σύλλογος, αλλά πόσους εκπροσωπεί το προεδρείο. Γιατί αν είχατε τα αυτιά σας ανοιχτά θα γνωρίζατε πολύ καλά ότι όλες οι αποφάσεις που στηρίξατε είναι αποφάσεις μειοψηφίας. Αφού θεωρείτε δεδομένη την υπεροχής σας, ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ! ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ; Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. επαναφέρει εκ νέου την πρόταση της για ψηφοφορία με κάλπη για το σύνολο των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας, ακόμη και αυτών που δεν είναι στο σύλλογο, με αποκλεισμό φυσικά των υπαλλήλων άλλων κλάδων που είναι μέλη.

Το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης που έχει περάσει στα μάτια του κόσμου ως παρωδία, και λόγω των αντικαταστικών διαδικασιών, και λόγω της απόσυρσης-επανεμφάνισης-εκ νέου εξαφάνισης των προτάσεων που ψηφίστηκαν, και λόγω της παρουσίας την ώρα της ψηφοφορίας μιας ισχνής μειοψηφίας συναδέλφων (160 σε σύνολο 960), δεν σας δίνει καμία νομιμοποίηση να μιλάτε για πλειοψηφία. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΙΣΧΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ. Στο τέλος θα μείνετε μόνο με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, σε αυτούς που σας χρωστάν χάρη και τους λίγους ακόμη που μπορείτε να εκβιάσετε με τη σημερινή δημοτική αρχή. Γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο μηχανισμός συνδιαλλαγής με τη διοίκηση που είχατε στήσει με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές επί σειρά ετών, έχει προς το παρόν εξοβελιστεί.

Όσο για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Υπουργό και τον παραπλανήσατε ότι εκπροσωπείτε και άλλους συλλόγους (γεγονός ολοφάνερο και από το δελτίο τύπου του υπουργείου που έκανε λόγο για συνάντηση Στυλιανίδη με εκπροσώπους δημοτικών αστυνομικών της Αθήνας και άλλων πόλεων) έχετε επιμελώς φροντίσει να αποκρύψετε κάποια από αυτά. Θα τα αποκαλύψουμε σύντομα εμείς! ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ!

Αλλά σε κάθε ανακοίνωσή σας γράφετε και ένα ανέκδοτο! Έτσι και αυτή τη φορά ολοκληρώνετε με την κατηγορία για προσπάθεια διάλυσης και κατακερματισμού του συλλόγου. Οι διασπαστές του εργατικού κινήματος εξακολουθούν να κατηγορούν άλλους! Ποιον προσπαθούν άραγε να πείσουν...