Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Έκλεψε την παράσταση η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο συλλαλητήριο κατά της επίσκεψης Μέρκελ

Η πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκάλεσε αίσθηση στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα. Το μπλοκ των διαδηλωτών της ΠΟΕ-ΟΤΑ έφτασε στη Βουλή με επικεφαλής όχι το Θέμη Μπαλασόπουλο (τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας), αλλά ...ένα γερμανικό τζιπ, στο οποίο επάνω ήταν τρεις διαδηλωτές ντυμένοι γερμανοί στρατιώτες, και έχοντας περιβραχιόνια με αγκυλωτό σταυρό.

Διευκρίνηση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Το παραπάνω κείμενο είναι από το aftodioikisi.gr και προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζουμε ότι εννοείται ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν επικεφαλής της πορείας, όπως πάντοτε.

Τους «στρατιώτες» ακολουθεί το κεντρικό πανό της Ομοσπονδίας, στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «Μέρκελ Ρα...ουστ - Ανεπιθύμητη».
Πριν το συλλαλητήριο, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η σβάστικα στο διαχωριστικό φράκτη της αστυνομίας
Διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κάψιμο της σημαίας με τη σβάστικα

Το κάψιμο της σβάστικα κατά την ολοκλήρωση της πορείας

Σχόλια από το διαδίκτυο:

Αν εξαιρεθεί η μεσογειακή τους όψη, υποδύθηκαν  το ρόλο τους με εξαιρετική επιτυχία.

Ντυμένοι κατάλληλα, με τις ναζιστικές στολές και τη σβάστικα, απέσπασαν την προσοχή του κοινού, χαιρετίζοντας ναζιστικά μέσα από ανοιχτό τζιπ.

Οι σχετικές προετοιμασίες άρχισαν νωρίς το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος, παρ’ ότι φορούσε γερμανικό κράνος, και τη σβάστικα στο μπράτσο, αμέλησε λόγω των καθηκόντων του να φορέσει τη στολή των ναζί
.

Η αθέατη πλευρά της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα


http://newpost.gr/post/159683/i-atheati-pleyra-tis-episkepsis-merkel-stin-athina/
Με ευφάνταστα πανό, χιουμοριστικά πλακάτ, σκιετσάκα που παρέπεμπαν στην.... γερμανική κατοχή, κατσαρολικά ανα χείρας που θύμιζαν διαδήλωση της Αργεντινής υποδέχτηκαν οι έλληνες πολίτες που κατέβηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα για να δώσουν το δικό τους μήνυμα στην γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Τα συλλαλητήρια ( ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ- ΟΤΑ) ήταν πολύχρωμα, πολυδιάστατα με έναν κοινό παρανομαστή την χιουμοριστική και ειρηνική διάθεση των διαδηλωτών που ωστόσο κατέληξαν... γκρίζα από τα επεισόδια και τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα. Η εικόνα των συνταξιούχων που κρατούν κατσαρολικά και λουλούδια στην συγκέντρωση με εκείνη του αιμόφυρτου νεαρού διαδηλωτή απέχουν παρασάγκας από τις αρχικές προσδοκίες των συνδικάτων για τα σημερινά συλλαλητήρια.

Ωστόσο, το σκετσάκι που σχεδίασαν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ ντυμένοι Ναζί να παρελαύνουν σαν άλλοι στρατιώτες του Χίτλερ στο κέντρο της Αθήνας έλαβε τις καλύτερες κριτικές από τους παρεβρισκομένους, ενώ αλησμόνητο στους συγκεντρωμένους θα μείνει το happening του ξένου διαδηλωτή, που έτρεχε ολόγυμνος ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ.

Τέλος, σημείο αναφοράς της σημερινής ημέρας είναι αναμφισβήτητα οι προετοιμασίες των ενστόλων στο Ελ. Βενιζέλος για το κόκκινο χαλί της Μέρκελ, την ώρα που την Ομόνοια... πλημμύριζαν πλακάτ πολιτών πού έγραφαν « Κακώς όρισες, Φράου Μέρκελ»!