Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φουντώνει ο πόλεμος της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο - Καταλήψεις στο Δήμο Αθηναίων & σε 200 δήμους

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκίνησαν σήμερα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότεροι από 200 δήμοι στη χώρα, ενώ στον δήμο Αθηναίων, δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, τα κοιμητήρια και το Ίδρυμα Αστέγων.
Φουντώνει ο πόλεμος της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

Οι εργαζόμενοι του δήμου Αθηναίων συγκεντρώθηκαν το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο της οδού Λιοσίων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά, ζητώντας να συναντηθούν με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και να λάβουν την διαβεβαίωσή του ότι ο δήμος δεν θα στείλει τις διαπιστωτικές πράξεις για την διαθεσιμότητα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρουσιάζοντας τις θέσεις της για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ζήτησε από τους δημάρχους να μην αποστείλουν τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο. Επίσης, εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες για το πρόσφατο επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου.
Φουντώνει ο πόλεμος της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

Εξάλλου, τη συνέχιση των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεών τους και αύριο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα 60 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της κεντρικής υπηρεσίας.
Φουντώνει ο πόλεμος της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο
Νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπεία των δύο Συλλόγων τους -της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας- συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μ. Κορασίδη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 60 άτομα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Πηγή:  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63739834

Στο δημαρχείο της Αθήνας μεγάλη διαδήλωση των εργαζομένων για τις απολύσεις


Πάνω από 1.000 τώρα μπροστά στο δημαρχείο της ΑΘήνας. Διαμαρτυρία για τις άδικες, ισοπεδωτικές απολύσεις περισσότερων από 100 εργαζομένων. Εκεί και η Ανοιχτή Πόλη.

Με πορεία από το δημοτικό κτίριο στη Λιοσίων έφτασαν πριν λίγο στο δημαρχείο της Αθήνας, περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι στον δήμο διαμαρτυρόμενοι για τις πολυάριθμες, περίπου 100, άδικες απολύσεις εργαζομένων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις επιταγές του 3ου Μνημονίου.

Με πανό βρίσκεται μπροστά στο δημαρχείο (που φρουρείται από διμοιρία των ΜΑΤ) και η Ανοιχτή Πόλη που έχει ζητήσει από τον δήμαρχο Γ. Καμίνη να μην υπογράψει τις άδικες απολύσεις. 

Πηγή: http://www.askota.gr/


Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Αν και δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΥΣ», ανάμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων που λειτούργησαν κανονικά είναι και η Δημοτική Αστυνομία. Δυστυχώς ο Σύλλογος της Δημοτικής Αστυνομίας (Σ.Δ.Α.Α.) ήταν για μια άλλη φορά απών από τις κινητοποιήσεις με αποκλειστικό υπεύθυνο το προεδρείο του, που προφανώς προσπαθεί να εμφυσήσει στα μέλη του τη νοοτροπία ότι δεν είμαστε συνάδελφοι με τους υπόλοιπους υπάλληλους του δήμου και να διευκολύνει τα σχέδια απόσχισής τους από την Ομοσπονδία. Ταυτόχρονα όμως οι ίδιοι δίνουν το παρόν στις κινητοποιήσεις, διατηρώντας τις προσωπικές και τις δημόσιες σχέσεις τους με τα υπόλοιπα σωματεία του δήμου στο ακέραιο!

Διβάστε επίσης: