Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Υπό κατάληψη μέχρι την Πέμπτη το κτήριο του δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σήμερα σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων, ζητώντας να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

 

Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, οπότε οι εργαζόμενοι θα παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και θα ζητήσουν από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη να ξεκαθαρίσει εάν θα παραδώσει καταστάσεις και στοιχεία όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες του δήμου.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) Στάθης Σταυριανίδης, σύμφωνα με όσα ορίζονται από το Μεσοπρόθεσμο από τις υπηρεσίες του δήμου και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου θα απολυθούν περισσότερα από 120 άτομα.

Οι εργαζόμενοι κρίνουν απαραίτητη την παρουσία τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεδομένου ότι -όπως σημειώνει ο κ. Σταυριανίδης- ο δήμαρχος Αθηναίων, σε αντίθεση με άλλους δημάρχους που έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν τη σύσταση της ΚΕΔΕ και δεν θα αποδώσουν καταστάσεις και στοιχεία, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επί του θέματος.