Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Επίθεση διαδηλωτών στην ομάδα Φούχτελ - Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ - Χαμός στα γερμανικά πρωτοσέλιδα για τα επεισόδια

Αναψαν τα αίματα μετά τη δήλωση του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ότι «1.000 Γερμανοί διεκπεραιώνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων» και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο της ΔΕΘ, προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο και επιτέθηκαν στα υπόλοιπα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, που συμμετέχει στη συνέλευση δημάρχων, με μπουκάλια νερού, αυγά αλλά και γροθιές. «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου», είπε ο Φούχτελ. Τα επεισόδια καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης. 

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση εισέβαλαν από αφύλαχτο σημείο μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν στη γερμανική αντιπροσωπεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο.

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό με δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς οι διαδηλωτές έτρεχαν από περίπτερο σε περίπτερο προκειμένου να βρουν το κτίριο 8 στο οποίο λαμβάνει χώρα η συνέλευση.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν τελικά να φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» όπου πραγματοποιείται η συνέλευση και επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Συμπλοκές σημειώθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν στους αστυνομικούς: «Είστε κι εσείς Έλληνες».

Ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας είπε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

Τα επεισόδια καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

«Κάθε πράξη βίας που ξεφεύγει από τα δημοκρατικά όρια, εκθέτει τη χώρα και βάζει σε κίνδυνο μια εθνική προσπάθεια, για την οποία όλοι αυτή τη στιγμή ματώνουμε προκειμένου να βγει γρήγορα η Ελλάδα από το αδιέξοδο και να ξαναβρεί το βηματισμό της στην Ευρώπη που οραματιστήκαμε», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

«Αγωνιζόμαστε ώστε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας πως «όλη η εθνική προσπάθεια σε αυτό αποσκοπεί, όχι μόνο να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά να δημιουργηθούν και νέες».

Πηγή:  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4767932


Χαμός στα γερμανικά πρωτοσέλιδα για τα επεισόδια στη ΔΕΘ


Πρωτοσέλιδο γίναμε και πάλι μετά τον προπηλακισμό του Γερμανού Προξένου στη ΔΕΘ από ομάδα συγκεντρωμένων και κυρίως με την επιλογή τους να χρησιμοποιήσουν ναζιστικές προσβολές.



Σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στα γεγονότα προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αλλά οι φωτογραφίες από τη συμπρωτεύουσα σχολιάζονται ήδη με τα χειρότερα λόγια, ενώ ακόμη και η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε στα επεισόδια κατά τη κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, διευκρινίζοντας ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας.

«Ο απεσταλμένος της Μέρκελ εξόργισε τους Έλληνες» γράφει το περιοδικό "Der Spiegel" στην ηλεκτρονική του έκδοση για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη. Το περιοδικό αναφέρεται στον Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ ο οποίος μπήκε στο συνεδριακό κέντρο από πλαϊνή είσοδο καθώς και στον Γερμανό πρόξενο ο οποίος βρέθηκε στα χέρια των συγκεντρωμένων οι οποίοι του πέταξαν καφέ και του έσπασαν τα γυαλιά. «Ενώ η ατμόσφαιρα μέσα στο συνεδριακό κέντρο ήταν θερμή, οι διαδηλωτές απ’ έξω φώναζαν ναζιστικά συνθήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και η έγκριτη εφημερίδα Frankfurter Allgemeine η οποία φιλοξενεί τη φωτογραφία του προξένου της Γερμανίας να δέχεται ένα πλαστικό ποτήρι με καφέ την ώρα που η αστυνομία αδυνατεί να τον προφυλάξει. «Στην Ελλάδα συχνά κατηγορούν τη Γερμανία για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που αναγκάζεται να εφαρμόσει η χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα η οποία εστιάζει και στο γεγονός πως η Annette Groth της γερμανικής ριζοσπαστικής αριστεράς εξέφρασε την κατανόησή της για τους συγκεντρωμένους.

«Έλληνες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε Γερμανό διπλωμάτη» γράφει χαρακτηριστικά και η εφημερίδα Sueddeutsche η οποία στο ρεπορτάζ αναφέρει πως «το κλίμα πυροδότησε μια φράση του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ ο οποίος υποστήριξε σε ομιλία του πως τη δουλειά 3.000 Ελλήνων μπορούν να την κάνουν 1.000 Γερμανοί».

«Οι Έλληνες έριξαν καφέ στον Γερμανό πρόξενο» αναφέρει και η Berliner Zeitung. Σύμφωνα με την εφημερίδα «πολλοί Έλληνες είναι θυμωμένοι με τη γερμανική κυβέρνηση και έπειτα από μια υποτιμητική δήλωση του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ συγκεντρωμένοι στη Θεσσαλονίκη έριξαν καφέ στον πρόξενο της Γερμανίας και φώναζαν ναζιστικά συνθήματα»

Δείτε το video από την θερμή...υποδοχή του Γερμανού πρόξενου Wolfgang Hoelscher- Obermaier :

 
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player (Αναδημοσίευση από : thestival.gr - Video : Zougla.gr)
 
Πηγή: http://dimastin.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4631.html