Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Επεισόδια από απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνάντηση με γερμανούς δημάρχους

Ενταση επικράτησε το πρωί στο ξενοδοχείο Civitel Olympic, στο Μαρούσι, όπου διεξάγεται η συνάντηση ελλήνων και γερμανών δημάρχων. Απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν περικυκλώσει το ξενοδοχείο και χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ, προκειμένου να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.


Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος «έχουμε συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για το ξεπούλημα των δημοτικών περιουσιών και των υπηρεσιών των δήμων».

Νωρίτερα, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ  απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου εμποδίζοντας δημάρχους να εισέλθουν σε αυτό για τη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, διαδηλωτές κατέβασαν τη σημαία της Ε.Ε. από ιστό στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου και ανέβασαν αυτή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι στη συνάντηση θα έδινε το παρών και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Φούχτελ βρίσκεται στη Γερμανία.

Οι συνδικαλιστές επιτέθηκαν στον πρόεδρο των γενικών γραμματέων των Δήμων, όταν επιχείρησε να μπει στο ξενοδοχείο. Λίγη ώρα νωρίτερα οι συνδικαλιστές είχαν επιτεθεί και στον δήμαρχο Βριλησσίων, φωνάζοντας συνθήματα κατά τη ελληνογερμανικής συνεργασίας και κατά της διαθεσιμότητας. Οι συνδικαλιστές ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ όταν έφθασαν λίγο αργότερα στο σημείο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αποφασισμένο να εφαρμόσει το μέτρο της διαθεσιμότητας, και ήδη διέγραψε από τις λίστες δεδομένων της απογραφής τους υπαλλήλους που εντάσσονται στο συγκεκριμένο καθεστώς. Την ίδια ώρα, με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, προβλέπονται δρακόντεια μέτρα ώστε να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος για την διαθεσιμότητα αλλά και για την υποχρεωτική καταβολή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής. Τα μέτρα αυτά ξεκινούν από την παρακράτηση αποδοχών έως και την μην καταβολή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων σε ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 800 υπαλλήλους, των οποίων τα στοιχεία δεν είχαν αποστείλει στο υπουργείο από τους δήμους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να απέχουν από κάθε εργασία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ, αύριο στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας.

Μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων - Μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τις κινητοποιήσεις και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ - ΟΤΑ την Παρασκευή.

Την Κυριακή στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αναμένεται να αποφασισθεί νέα 48ωρη απεργία για Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ

Πηγή:  MEGA, ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου