Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Περί υποδείξεων - άρθρο-απάντηση του προέδρου του Σ.Δ.Α.Θ. στην ανοιχτή επιστολή Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Το Σ.Δ.Α.Θ. εκπροσωπεί ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο τους δημοτικούς υπαλλήλους, που εργάζονται με την ιδιότητα του δημοτικού αστυνομικού στους Δήμους της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Το Σ.Δ.Α.Θ. εκπροσωπείται σε δευτεροβάθμιο επίπεδο από την ΠΟΕ ΟΤΑ, με την οποία τελεί σε πλήρη και αρμονική συνεργασία. Δηλώνουμε κατηγορηματικά την υποστήριξή μας στις επιλογές των θεσμικών οργάνων του ανωτέρω συνδικαλιστικού φορέα, του οποίου αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα.

Το Σ.Δ.Α.Θ. επιθυμεί και επιδιώκει σε κάθε ευκαιρία την ισότιμη συνεργασία και αποτελεσματική επικοινωνία με τα λοιπά Σωματεία, που εκπροσωπούν τους ανά την Επικράτεια Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Τα μέλη του Σ.Δ.Α.Θ. έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την διασφάλιση των κλαδικών δικαιωμάτων των Δημοτικών Αστυνομικών, έχουμε συνειδητά επιλέξει να μην εμπλέκουμε την πολιτική μας ιδεολογία ή την κομματική μας "ταυτότητα" με την ιδιότητα του εργαζομένου και συνδικαλιστή.

Το σύνολο των διεκδικησεων μας μετά από προσεκτική εργασία, παρουσιάζονται στην Γενική Συνέλευση των μελών μας, όπου εφόσον εγκριθούν, δια της θεσμικής οδούαποστέλλονται στους αρμόδιους παραλήπτες, είτε αφορούν συναδέλφους είτε υπηρεσιακούς/ κυβερνητικούς φορείς.

Έτσι, λοιπόν, αποδεχτήκαμε να συνυπογράψουμε την επιστολή - ατζέντα - που μας πρότεινε κατόπιν της σχετικής επικοινωνίας το Σ.Δ.Α.Α. στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνάντησης του με τον κ. Υπουργό. Δηλώσαμε ξεκάθαρα τα σημεία στα οποία είχαμε αντιρρήσεις και επιφυλάξεις. Αναγνωρίζουμε ότι στα πλαίσια μιας συνάντησης είναι λογικό η συζήτηση να επεκταθεί και σε θέματα πέραν των αρχικώς προσδιορισμένων. Μετά την συνάντηση και την ενημέρωση που λάβαμε για τα συζητηθέντα αποστείλαμε αρμοδίως και εγγράφως τις απόψεις μας. Να σημειώσω βέβαια ότι συνιστά πάγια πρακτική μας η έγγραφη τεκμηριωμένη προώθηση των θέσεών μας στο σύνολο των εμπλεκομένων αρμοδίων φορέων. Δεν περιμένουμε την συνάντηση του Προεδρείου ενός Σωματείου ή εκπροσώπου της ΠΟΕ ΟΤΑ με κάποιον Υπουργό για να δραστηριοποιηθούμε.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, όχι όμως σε υποδείξεις.

Με απλά λόγια, θεωρώ ότι εάν ορισμένοι συνάδελφοι επεδείκνυαν τον ίδιο ζήλο στην επιδίωξη και διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων όσο στην μεταξύ τους σύγκρουση, αφήνοντας όμως την κομματική τους ταυτότητα στην άκρη, σίγουρα θα είμαστε σε θέση ως σύνολο να επιτύχουμε περισσότερα.

Παπαφίλης Πέτρος
Πρόεδρος του ΣΔΑΘ
Πηγή: Σ.Δ.Α.Θ.

Σχολιασμός Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. χαιρετίζει το άρθρο του προέδρου του Σ.Δ.Α.Θ. που έρχεται ως απάντηση στην ανοιχτή επιστολή της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στους συλλόγους-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που εκπροσωπούν δημοτικούς αστυνομικούς, και ιδιαίτερα στη ρητή αναγνώριση εκπροσώπησής του Σ.Δ.Α.Θ. από την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε δευτεροβάθμιο επίπεδο με την οποία έχουν -αντίθετα με ότι συμβαίνει στην Αθήνα- πλήρη και αρμονική συνεργασία. Αυτό μπορεί να εκληφθεί και ως απάντηση στους σχεδιασμούς της ΔΑΚΕ για απόσχιση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και δημιουργία ΠΟΕ Δημοτικής Αστυνομίας την οποία μεθοδεύουν με την πάγια στήριξη των άτυπων εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. τονίζει το γεγονός ότι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην πράξη πάντα ένα βήμα μπροστά από το Σ.Δ.Α.Α. και κάνει ιδιαίτερη μνεία στην επιλογή των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη να μην εμπλέκουν την πολιτική τους ιδεολογία ή την κομματική τους "ταυτότητα" με την ιδιότητα του εργαζομένου και συνδικαλιστή. Δυστυχώς στην Αθήνα κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί εκ των πραγμάτων, λόγω της απόφασης της Δ.Α.Κ.Ε. να κατεβαίνει στις οποιεσδήποτε εκλογές με κομματικό ψηφοδέλτιο, αγνοώντας τη βούληση της πλειοψηφίας των συναδέλφων που επιζητούν ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θα ήθελε να επισημάνει όμως την ανεπιτυχή μνεία «περί υποδείξεων». Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. είναι παράταξη στο Σ.Δ.Α.Α. και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να υποδείξει σε οποιανδήποτε άλλο σύλλογο τι να απαντήσει, ούτε απαίτησε ποτέ να λάβει την όποια απάντηση (το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της οποίας δεν θα ήταν έτσι κι αλλιώς δυνατό να γνωρίζουμε). Η λέξη «κάλεσμα» στον τίτλο της σχετικής μας ανάρτησης δίνει το στίγμα της όλης επιστολής, που στην χειρότερη περίπτωση αποτελεί προτροπή να πάρουν θέση οι σύλλογοι, και σίγουρα όχι υπόδειξη της όποιας απάντησης. Θέση στα όσα συνέβησαν στη συνάντηση, τα οποία για πρώτη φορά εκτίθενται δημόσια, και ιδιαίτερα στη διαφαινόμενη εκπροσώπηση από το Σ.Δ.Α.Α. του συνόλου των δημοτικών αστυνομικών, που υπερβαίνει κατά πολύ την εύλογη «επέκταση της συζήτησης πέρα από τα αρχικά προσδιορισμένα θέματα». Ας μας συγχωρέσει ο πρόεδρος του Σ.Δ.Α.Θ. που δεν ακολουθήσαμε την πάγια εσωστρεφή τακτική του προεδρείου του Σ.Δ.Α.Α. που κρατάει στο σκοτάδι τους συναδέλφους και χειρίζεται παρασκηνιακά υποθέσεις που ξεφεύγουν τα στενά πλαίσια του Δήμου της Αθήνας και αφορούν το μέλλον της υπηρεσίας. Και είναι από το άρθρο του προέδρου που ενημερωνόμαστε ότι μετά τη συνάντηση το Σ.Δ.Α.Θ. έστειλε τις απόψεις του στο Υπ. Εσωτερικών, αφού δεν υπήρξε η οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Σ.Δ.Α.Θ. ώστε να έχουν λάβει γνώση της διαφοροποίησης του Σ.Δ.Α.Θ η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και οι λοιποί συνάδελφοι.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. παραμένει πάντα ανοικτή σε ανταλλαγή απόψεων και σε κάθε δυνατή συνεργασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου