Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΑΣΚ-ΟΤΑ: Μετά τις «καθεστωτικές» πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, έρχεται η πολιτική παρέμβαση στη δικαιοσύνη


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει την προσφυγή των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τους Δήμους Αθήνας, Σπάτων – Αρτέμιδος και Νέας Σμύρνης δημιουργεί υποψίες πως  έγινε κάτω από την κυβερνητική πίεση.
Είναι προφανές ότι το καταρρέον σύστημα όχι μόνο έχει διαμορφώσει «διαύλους» παρέμβασης προκειμένου να διαμορφώνει την κοινή γνώμη με επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις  επεμβαίνει και στις άλλες εξουσίες προκειμένου να εξασφαλίζει όταν χρειάζεται τις αποφάσεις που το εξυπηρετούν.
Αφού λοιπόν αρχικά άφησε την εντύπωση ότι μπορούν οι εργαζόμενοι, το ζήτημα της διαθεσιμότητας να το αντιμετωπίσουν με νομικές παρεμβάσεις,  προκειμένου να αναστείλει τους αγώνες, τώρα μαζεύει τα λουριά αφήνοντας μετέωρους όσους εγκλωβίστηκαν αποκλειστικά στην νομική διεκδίκηση.
Η ΑΣΚ - ΟΤΑ από την αρχή είχε τονίσει ότι η απόκρουση του μέτρου της διαθεσιμότητας που οδηγεί σε απολύσεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς ενωτικό μαζικό αγώνα όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο, χωρίς να αποκλείει την νομική παρέμβαση αλλά και χωρίς αυταπάτες για την έκβαση αυτής της δικαστικής διεκδίκησης.
Σήμερα είναι ανάγκη η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στο δημόσιο και στους ΟΤΑ προκειμένου με συντονισμένους αγώνες να υπερασπιστούμε όλες τις θέσεις εργασίας. Οι αυταπάτες ότι αυτό μπορεί να γίνει από τον καθένα ξεχωριστά, ή να διασωθεί ένας χώρος όπως οι ΟΤΑ ενώ οι άλλοι θα χτυπιούνται πρέπει να τελειώνουν εδώ.
Ο δρόμος αυτού του αγώνα είναι βεβαίως μακρύς και δύσκολος, θα περάσει από διακυμάνσεις, αλλά μπορεί στο τέλος να είναι νικηφόρος.
Η ανατροπή της διαθεσιμότητας και των απολύσεων με μαζικούς αγώνες, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της μνημονιακής πολιτικής  θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην ανατροπή συνολικά των μνημονιακών μέτρων και θα άνοιγε το δρόμο για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και του λαού μας.

Δεκέμβριος 2012                                                               Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου