Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων για χρηματισμό

Στο πλαίσιο της μάχης κατά της διαφθοράς, που διεξάγει με προσήλωση η δημοτική αρχή της Αθήνας, συνελήφθησαν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο υπάλληλοι, ένας εργοδηγός και ένας εργατοτεχνίτης, της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων Χώρων του τμήματος Αυτεπιστασίας του δήμου Αθηναίων.

Οι υπάλληλοι απαίτησαν από ιδιώτη 300 – 500 ευρώ προκειμένου να προβούν σε θετική αυτοψία, σύμφωνα με την οποία πεζοδρόμιο του δήμου δεν είχε υποστεί φθορές, από εργασίες που γίνονταν σε παρακείμενο κτίριο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παρότρυνε τον πολίτη, που έκανε την καταγγελία, να συνεργαστεί με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Τα τελευταία δύο χρόνια, 12 υποθέσεις χρηματισμού στο δήμο Αθηναίων έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και έχουν σχηματιστεί οι σχετικές δικογραφίες, ενώ ο δήμος Αθηναίων τονίζει ότι οι προσπάθειες για διαφάνεια θα συνεχιστούν και ενθαρρύνει τους δημότες να μην ανέχονται και να καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς.

Ημερομηνία: Παρ, 07/12/2012 - 11:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου