Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για τη θέση του Σ.Δ.Α.Α. στη συκοφάντηση συναδέλφων

Όπως προσέξατε, πριν λίγες μέρες η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. διεξήγαγε μία άτυπη ηλεκτρονική ψηφοφορία. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν: «Πιστεύετε ότι το Σ.Δ.Α.Α. θα πάρει θέση στη συκοφάντηση συναδέλφων στην Ελεγχόμενη Στάθμευση από τον υποδιευθυντή τους»; 

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Θα αντιδράσει άμεσα και ήδη συντάσσει ανακοίνωση-καταγγελία!
  2 (4%)
Θα αντιδράσει ήπια, με χαλαρή συζήτηση με τον υποδιευθυντή!
  4 (8%)
Θα αντιδράσει προφορικά, χωρίς έκδοση ανακοίνωσης
  1 (2%)
Δεν θα αντιδράσει, γιατί το προεδρείο δεν καταγγέλλει ποτέ μέλη της παράταξής του
  24 (50%)
Δεν υπάρχει λόγος αντίδρασης, δεν υπάρχει πραγματικό θέμα
  3 (6%)
Δεν το γνωρίζω το θέμα
  14 (29%)

Ψήφοι: 48

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θα ήθελε να επισημάνει ότι κατέφυγε σε αυτή, εν μέρει και λαϊκίστικη, μορφή διαμαρτυρίας για να αναδείξει δύο θέματα. Το πρώτο είναι ότι το Σ.Δ.Α.Α. επιδεικνύει αργά ανακλαστικά αντίδρασης ή δεν αντιδρά καθόλου σε κάθε περίπτωση που κάποιο μέλος του συλλόγου αναμένει τα αυτονόητα, δηλαδή την υπεράσπισή του από το σωματείο που τον εκπροσωπεί έναντι της όποιας συκοφαντίας. Σημειώνουμε ότι δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα ώστε να κρατήσει αποστάσεις το Σ.Δ.Α.Α., γιατί τα προσωπικά θέματα δεν τίθενται δημόσια έναντι 120 συναδέλφων, αλλά σε ένα γραφείο με παρόντες μόνο τους εμπλεκόμενους.

Το δεύτερο είναι ότι το Σ.Δ.Α.Α. αφήνει πάντα στο απυρόβλητο ορισμένα από τα μέλη της διοίκησης για τους δικούς του λόγους (που συνήθως είναι καθαρά κομματικοί), με αποτέλεσμα συγκεκριμένα στελέχη της διοίκησης να έχουν αποθρασυνθεί. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για «κοπρίτες», για προσπάθεια διενέργειας Ε.Δ.Ε. κατά συναδέλφων με ελλιπή στοιχεία, για διατάραξη εργασιακής ειρήνης...

Επίσης η ψηφοφορία ήταν και ένα μέσο ώστε συνάδελφοι από άλλα Δ.Α.Τ. να λάβουν γνώση ενός θέματος που άμεσα ή έμμεσα μας αφορά όλους.

Οι μισοί από αυτούς που ψήφισαν επέλεξαν αβλεπί την απάντηση ότι το Σ.Δ.Α.Α. «δεν θα αντιδράσει, γιατί το προεδρείο δεν καταγγέλλει ποτέ μέλη της παράταξής του», ενώ αν δεν λάβουμε υπόψη αυτούς που δεν γνώριζαν το θέμα, το ποσοστό αυτής της απάντησης ανεβαίνει σε 71%!!!

Εν πάση περιπτώσει, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, χωρίς βέβαια να συνεπάγονται αυτόματα την όποια εγκυρότητα, είναι ενδεικτικά και της κατάστασης αλλά και της διάθεσης των συναδέλφων. Καλά θα κάνει ο σύλλογος να τα λάβει υπόψη του. Παράλληλα αποτελούν και μια προειδοποίηση προς τη ΔΑΚΕ ότι θα μας βρει αντιμέτωπους αν ξαναεπιχειρήσει να λαϊκίσει με έμμεσο ή άμεσο τρόπο εις βάρος μας.

Όσο για τα καψόνια που ακολούθησαν εις βάρος μελών της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. μετά τη δημοσιοποίηση της ψηφοφορίας, το μόνο που κατάφεραν αυτοί που τα επέβαλαν είναι να επιβαρύνουν τη θέση τους στα μάτια όλων των συναδέλφων. Και να δικαιώσουν την Ε.Κ.Ε.Δ.Α.. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχει ιστορία στις προσπάθειες δίωξης των συνδικαλιστικών της στελεχών και ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ. Είτε με απειλές για μετακινήσεις, είτε για διενέργεια Ε.Δ.Ε., ή ακόμη και με υποβολή μηνύσεων! 

Όσο για τη δημοτική αρχή, περιμένουμε να διαχωρίσει τη θέση της από τις πράξεις προϊσταμένων που η ίδια επέλεξε, αλλιώς θα θεωρηθεί ότι «βάζει πλάτες» σε τέτοιες πρακτικές και κατά συνέπεια είναι συνένοχη.

Ενημέρωση: Όπως πληροφορούμαστε, τα κρούσματα έχουν και συνέχεια... Απ' όσο γνωρίζουμε, ζητήθηκε η παρέμβαση του Σ.Δ.Α.Α. (αυτού με την παράνομη σύνθεση). Αν το κρίνουμε σκόπιμο, θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου