Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ξάνθη: Προσωρινό μπλόκο στη διαθεσιμότητα με απόφαση Πρωτοδικείου - Τι λέει ο δήμαρχος

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκαλεί η απόφασης του Πρωτοδικείου Ξάνθης με την οποία προχώρησε σε προσωρινό «πάγωμα» της διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη, ημέρα δημοσίευσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα όλοι οι ΙΔΑΧ ΔΕ όσων φορέων δεν έχουν αποστείλει τις σχετικές λίστες με τους υπαλλήλους, το Πρωτοδικείο Ξανθης διέταξε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι 13 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Ξάνθης, τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστούν οριστικά, στις 16 Ιανουαρίου, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν (ο καθένας ξεχωριστά).

Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση θα προκαλέσε κύμα προσφυγών υπάλληλων που εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη δικαστική απόφαση είχε εκδώσει τον περασμένο Φεβρουάριο για το (παρόμοιο με τη διαθεσιμοτητα) καθεστώς της εφεδρείας το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Απονεμήθηκε Δικαιοσύνη
Να σημειωθεί ότι την αποκάλυψη για τη δικαστική απόφαση έκαναν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Ξάνθης, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της.

Απέδειξε ότι ο τόσο ταλαιπωρημένος λαός μας, που τον τελευταίο καιρό υποφέρει κάτω από τον σκληρό ζυγό «των δοτών» υπαλλήλων της Τρόικας (Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη), μπορεί να βασιστεί σε αυτή.
Την Τετάρτη 5-12-2012 το Πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε να δώσει δικαστική εντολή παραμονής των 13 υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθης. Σύμφωνα με τον δικτατορικού χαρακτήρα νόμο (Ν.4093/12) που φέρανε προς ψήφιση οι «δοτοί» και υπερψηφίσθηκε από τους «υποτακτικούς» τους, αποφασίσθηκε οι υπάλληλοι «εν μία νυχτί» να πεταχτούν στον δρόμο ως απόβλητα του συστήματος που οι ίδιοι δημιουργήσανε.

Η Δικαστική Εξουσία απένειμε δικαιοσύνη «διορθώνοντας» τα κακώς κείμενα της Νομοθετικής (κατάχρησης) Εξουσίας, αναστέλλοντας έστω και προσωρινά την εφαρμογή του Ν. 4093/2012, που αφορά την «εκκαθάριση» του δημόσιου τομέα. 

Στέλνουμε το μήνυμα ότι όσοι και όσες υπερψηφίσατε αυτά τα τερατουργήματα θα είστε υπόλογοι στο μέλλον. 

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το «έγκλημα χωρίς τιμωρία» ήταν απλά ένα λογοτέχνημα!!!

Συνέντευξη του δημάρχου Ξάνθης 


 Παρά το ότι οι 13 ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Ξάνθης στρέφονταν με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εναντίον του δήμου, ωστόσο, ο δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, όπως δηλώνει με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, που «πάγωσε» τη διαθεσιμότητα τάχθηκε στο πλευρό τους.

Όπως σημειώνει, οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προσθέτοντας ότι ο δήμος χρειάζεται περισσότερους υπαλλήλους της συγκεκριμένης κατηγορίας. Μάλιστα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά διαπιστωτική πράξη ή να στείλει λίστα, και ζητά πρώτα να γίνει καταγραφή προσωπικού, αναγκών και, βεβαίως, κενών και μετά να προχωρήσει το υπουργείο σε μετατάξεις χωρίς απολύσεις.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε δήμαρχε, πώς κρίνεται την απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης να δώσει εντολή να παραμείνουν στο δήμο σας οι 13 ΙΔΑΧ ΔΕ που μπήκαν στη διαθεσιμότητα;
Είναι πολύ θετική η απόφαση. Ο δήμος παρέστη και συναίνεσε να παραμείνουν στη θέση τους.

Εναντίον ποίων στρέφονταν οι υπάλληλοι; Του δήμου; Του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης;
Του Δήμου Ξάνθης.

Γιατί σταθήκατε στο πλευρό των εργαζομένων.
Κοιτάξτε η σχέση δήμου - εργαζομένων είναι πολύ καλή, Πέραν αυτού, τα άτομα αυτά είναι απαραίτητα για την υπηρεσία. Κάνουν πολλές δουλειές. Καλύπτουν ανάγκες στο διοικητικό συμβούλιο, στις διάφορες επιτροπές, οικονομική, ποιότητας ζωής, εκτελεστική, στο δημοτικό πάρκινγκ.

Πόσους ΙΔΑΧ ΔΕ έχετε;
Έχουμε 15, αλλά οι δύο λόγω κριτηρίων εξαιρούνται.

Στείλατε λίστα;
Όχι και δεν πρόκειται να στείλω ή να υπογράψω διαπιστωτική πράξη. Επαναλαμβάνω είναι απαραίτητοι. Όλοι. Δε φτάνουν!

Πόσους υπαλλήλους ΙΔΑΧ όλων των βαθμίδων έχει ο δήμος και πόσους συνολικά.
Έχει περίπου 65 ΙΔΑΧ και συνολικά περίπου 350 άτομα.

Κάποιος κακόπιστος θα σας έλεγε ότι αφού έχετε 65 ΙΔΑΧ γιατί δεν καλύπτετε με υπαλλήλους, π.χ., ΠΕ ή ΤΕ, αυτές τις θέσεις...
Δε φτάνουν!!! Ας έρθουν να πάρουν, για παράδειγμα, μηχανικούς...

Δηλαδή;
Έχω δύο πολεοδομίες με τη συνένωση: 15 άτομα στη μία 20 στην άλλη. Περισσεύουν.

Να τους πάρουν στα τυφλά;
Όχι βέβαια. Πρώτα να γίνει καταγραφή των αναγκών των δήμων και μετά οι γειτονικοί δήμοι να αλληλοσυμπληρώσουμε ο ένας τον άλλον. Είμαι αντίθετος με «οριζόντιες» λύσεις, όπως η διαθεσιμότητα. Δηλαδή, καταγραφή προσωπικού και αναγκών και μετά η όποια μετάταξη. Και όταν λέμε μετάταξη, μετάταξη. Όχι απόλυση.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου