Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Εκδόθηκε η αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ και έκκληση για συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εκδόθηκε αργά το απόγευμα η αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της δωσίλογης συγκυβέρνησης. Νωρίτερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Δημοκρατίας», σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης των δημοκρατικών θεσμών, εις μάτην βέβαια. Ακολουθεί ρεπορτάζ για τη σχετική με τη διαθεσιμότητα διάταξη, η επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και το δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταγγέλλει την άθλια κομματική συγκυβέρνηση που εφαρμόζει τη φασιστική μέθοδο της συλλογικής ευθύνης.

Εκδόθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για διαθεσιμότητα χωρίς εξαιρέσεις


Σε διαθεσιμότητα και με … το νόμο βρίσκονται πλέον οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών κλάδων. Με την έκδοση της προαναγγελθείσας πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α237) το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρέκαμψε τελικώς το σκόπελο της άρνησης των δημάρχων αφενός να αποστείλουν στοιχεία και αφετέρου να υπογράψουν τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία για όσους φορείς δεν είχαν αποστείλει λίστες (ως επί το πλείστον ΟΤΑ) θα αντληθούν από αυτά που έχουν συλεγεί μέσω της απογραφής, συμπαρασύροντας όμως στη διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων των συγκεκριμένων κατηγοριών, αφού δεν μπορούν να διαπιστωθούν σε αυτή τη φάση οι εξαιρέσεις.

“Η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο όργανο και εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην νομοθετική πράξη.

Παράλληλα, καταργώντας στην ουσία την μέχρι σήμερα ισχύουσα διοικητική πρακτική της υπογραφής διαπιστωτικών πράξεων από τη διοίκηση του εκάστοτε φορέα, προστίθεται πως “για την επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της ανωτέρω υπηρεσιακής μεταβολής δεν είναι αναγκαία η έκδοση σχετικής πράξης”.

Η παραπάνω εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα, οι υπάλληλοι που εξαιρούνται του μέτρου, και θα συμπεριληφθούν σε αυτό, να πρέπει οι ίδιοι να προσκομίσουν στη συνέχεια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να συμπεριληφθούν στις ποσοτικές και προνοιακές εξαιρέσεις του νόμου.

Πηγή: http://www.localit.gr/?p=20887

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αναβίωση της φασιστικής μεθόδου της «Συλλογικής Ευθύνης»



Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ: 1536

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης αποφασίζουν και διατάζουν να μείνουν απλήρωτοι όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και ειδικότητα Διοικητικού (Δ.Ε.).
Η φασιστική τακτική της «συλλογικής ευθύνης» θυμίζει άλλες εποχές και αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση με σκοπό να σπάσει το μέτωπο του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Η εφαρμογή των εντολών των δανειστών-κατακτητών φαίνεται πώς για την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση είναι υπεράνω του Ελληνικού Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Προέχει για τους εγχώριους υποτελείς της τρόικας η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Απειλούν, τρομοκρατούν και με αυταρχικό τρόπο προσπαθούν να διαλύσουν ότι απέμεινε όρθιο στην Ελληνική κοινωνία. Θέλουν πάση θυσία να λάβουν τις λίστες των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο Νόμο της διαθεσιμότητας για να κάνουν μέσα στο 2012 τις πρώτες απολύσεις και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο από το νέο έτος.
Αφού δεν το έχουν καταφέρει ένα μήνα τώρα λόγω του αρραγούς μετώπου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στο μέτρο και αφού η ενιαία αρχή πληρωμών δεν δέχθηκε να διακόψει την μισθοδοσία στο σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου με ειδικότητα Διοικητικού (Δ.Ε.), καταφεύγουν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Χρησιμοποιούν ως «Δούρειο Ίππο» και ορισμένους καλοθελητές αιρετούς.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν παραιτούνται από το δίκαιο αγώνα που έχουν ξεκινήσει. Δεν θα επιτρέψουν να πεταχτούν στο δρόμο συνάδελφοί τους, γιατί γνωρίζουν πώς έρχεται η σειρά τους. Θα παλέψουν μέχρι η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Θα παλέψουν με στόχο να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία, κόντρα στην πολιτική που θέλει υπόδουλους τους Έλληνες. Γι΄ αυτό η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 στη 1.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα είναι επιβεβλημένη για να στείλουμε τη δική μας απάντηση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Έκκληση ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 1537

Προς:
  Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
 κ. Κάρολο Παπούλια
Βασ. Γεωργίου 7
106 74 – Αθήνα


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
                                    
Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να επισημάνουμε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που σας έχει στείλει για υπογραφή η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να επιβάλλει το μέτρο της διαθεσιμότητας το οποίο οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιβαίνει στο Σύνταγμα και καταργεί την Διοικητική Αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), ενώ αναβιώνει τη μέθοδο της «Συλλογικής Ευθύνης» κόντρα στις Δημοκρατικές ευαισθησίες του Ελληνικού Λαού.
                                    
Έχοντας και εσείς αναγνωρίσει επανειλημμένως τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, ιδιαίτερα των μισθωτών και των συνταξιούχων στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, θα θέλαμε να σας υποβάλλουμε αίτημα άμεσης συνάντησης προκειμένου να σας γνωρίσουμε τους κίνδυνους που εγκυμονεί η τυχόν εφαρμογή της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το εργαζόμενο προσωπικό σε αυτή, αλλά και τους πολίτες γενικότερα.

Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας
 Θέμης Μπαλασόπουλος       Γιάννης Τσούνης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου