Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αναγραφή συνθημάτων & επιθέσεις με μπογιές σε κτήρια του Δήμου όπου στεγάζονται και υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας

Επίθεση με μπογιές δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι το δημοτικό κτήριο στο Παγκράτι όπου μεταξύ άλλων υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων στεγάζεται και το 2ο Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι, περίπου στις 12:30, μια ομάδα ατόμων νεαρής ηλικίας πλησίασε την είσοδο του κτηρίου στην οδό Βίνκελμαν στο Παγκράτι όπου στεγάζονται υπηρεσίες της 2ης Δημοτικής Κοινότητας και το 2ο Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα, και αφού πέταξε μπογιές τράπηκε αμέσως σε φυγή.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής η αναγραφή συνθημάτων με σπρέι έξω από το κτήριο της Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, όπου στεγάζονται υπηρεσίες της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και το 3ο Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα. Τα συνθήματα αφορούσαν την εκκένωση της κατάληψης στη Βίλα Αμαλίας.

Και οι δύο επιθέσεις εναντίον των κτηρίων του Δήμου Αθηναίων συνδέονται άμεσα με την τοποθέτηση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη σε σχέση με τη Βίλα Αμαλίας. Δυστυχώς αυτή η υπόθεση στην οποία ο Δήμος δεν θα έπρεπε να έχει άμεση εμπλοκή, αφού αφορούσε αμιγώς αστυνομική επιχείρηση σε κτήριο του ΟΣΚ που τελούσε υπό κατάληψη, μετά τους «λεονταρισμούς» του κ. Καμίνη έχει στοχοποιήσει ολόκληρο το Δήμο Αθηναίων και κατά συνέπεια και τη Δημοτική Αστυνομία. Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις, ενώ προβληματισμό εκφράζουνε σε ανεπίσημες συζητήσεις και άτομα της διοίκησης της υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ, 20.000 € θα κοστίσει στους δημότες της Αθήνας η μεταφορά αντικειμένων από τη Βίλα Αμαλίας. Τη σχετική απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου: «Εισάγεται το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα η συζήτηση του οποίου κρίνεται ως κατεπείγουσα, σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 3 του Ν. 3852/10: «Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ποσού 20.000,00€, για μεταφορά αντικειμένων από τη Βίλλα Αμαλία (Χέϋδεν & Αχαρνών) σε άλλο χώρο, προς ασφαλή φύλαξή τους».

Διαβάστε την απόφαση στη Δι@ύγεια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου