Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Νεκρός μετανάστης μικροπωλητής στις ράγες του ΗΣΑΠ - Είχε προηγηθεί απομάκρυνση ομάδας μικροπωλητών από τη Δημοτική Αστυνομία

Τραγικό θάνατο βρήκε μετανάστης, χτες το βράδυ, στις γραμμές του Ηλεκτρικού, κοντά στο σταθμό του Θησείου.

Ο μετανάστης περπατούσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ, από Μοναστηράκι προς Θησείο, αλλά τον χτύπησε το ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Το περιστατικό έγινε αιτία να διακοπεί η κυκλοφορία του ηλεκτρικού, για περίπου δύο ώρες. Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μετανάστης ενδεχομένως να κατέβηκε στις γραμμές για να αποφύγει δημοτικούς αστυνομικούς.


 

Ένταση στο Θησείο μετά την πτώση αλλοδαπού στις γραμμές του Ηλεκτρικού


Ένταση σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 23.30 το βράδυ της Παρασκευής, όταν περίπου 20 αλλοδαποί από τη Σενεγάλη, μαζί με μέλη οργάνωσης που τάσσεται κατά της βίας και του ρατσισμού, συγκεντρώθηκαν στον δρόμο που ενώνει τους σταθμούς «Θησείο» και «Μοναστηράκι», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες θανάτου ενός αλλοδαπού μικροπωλητή.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) καθώς και της «Ένωσης Μεταναστών Εργατών», δημοτικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε καταδίωξη ενός 39χρονου Σενεγαλέζου, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη, έπεσε στις γραμμές του Ηλεκτρικού με το κεφάλι και στη συνέχεια έπαθε ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή.

Μόλις γνωστοποιήθηκε ο θάνατός του, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, με τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ να καταγγέλλουν ότι ήρθαν αντιμέτωπα με αστυνομική βία, ενώ ορισμένες αναφορές κάνουν λόγο και για χρήση χημικών.

«Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να καθαιρέσει τους υπεύθυνους της επίθεσης κατά των μικροπωλητών και να ανατρέψει τη ρατσιστική συνεργασία με τη δολοφονική πολιτική του Δένδια... Καλούμε σε μαζική αντίσταση στις ρατσιστικές δολοφονίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.:


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής, χθες το βράδυ ομάδα δημοτικών αστυνομικών που έκανε έλεγχο για το παρεμπόριο στην περιοχή του Θησείου προέβη γύρω στις 20:30 σε απομάκρυνση 10 περίπου μικροπωλητών κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ, οι οποίοι σκόρπισαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ένας μετανάστης από τη Σενεγάλη που απομακρύνθηκε μέσα από τα κιγκλιδώματα του σταθμού βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία στην προσπάθεια του να περάσει στην απέναντι πλευρά. Ούτε οι συνάδελφοι, ούτε οι διερχόμενοι που παρακολουθούσαν την επιχείρηση αντιλήφθηκαν κάτι τέτοιο και άσχετα με το τι γράφεται ανώνυμα σε διάφορες ιστοσελίδες, δεν κυνηγήθηκε κανένας μέσα σε χώρο του ΗΣΑΠ.

Η υπηρεσία (και μαζί με αυτή και οι συνάδελφοι) ενημερώθηκε για το θάνατο του μετανάστη περίπου 90 λεπτά μετά το συμβάν και οι εμπλεκόμενοι στην επιχείρηση κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στο Τ.Α. Ακροπόλεως αρχικά και στη Γ.Α.Δ.Α. στη συνέχεια. Μετά από 6 περίπου ώρες αποχώρησαν.

Επειδή έχει αρχίσει να γίνεται διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, θεωρούμε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα έπρεπε να έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση που θα αναφέρει τα πραγματικά περιστατικά, δίνοντας πλήρη κάλυψη στους συναδέλφους ως προς το περιστατικό καθεαυτό. Τα υπόλοιπα δεν είναι επί του παρόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου