Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σύμπραξη Καμίνη-πρυτάνεων κατά των ναρκωτικών - Η Δημοτική Αστυνομία θα λύσει και αυτό το πρόβλημα, ας μην είναι αρμοδιότητά της και ας απέτυχε η ΕΛΑΣ

Δράση από κοινού για την καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά γύρω από τους πανεπιστημιακούς χώρους ανακοίνωσαν ο δήμαρχος της πόλης Γ. Καμίνης και η πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα, ο δήμαρχος τόνισε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με την καταστολή αλλά ότι “η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και στο σκέλος της υγείας, όταν μιλάμε για τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους που είναι ασθενείς, και στο σκέλος της πρόληψης”.

Ο ίδιος προανήγγειλε εντατικοποίηση των περιπολιών της δημοτικής αστυνομίας, ειδικά στις περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα, στις οποίες συγκαταλέγει την περιοχή που περιβάλλει την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, στη Σόλωνος. 

Παράλληλα ανακοίνωσε τη λειτουργία χώρου φιλοξενίας και κέντρου προένταξης για τοξικομανείς σε κτίριο του δήμου επί της λεωφόρου Αθηνών. 

“Το πρόβλημα των ναρκωτικών τρώει τα σωθικά της Αθήνας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε” είπε ο Γ. Καμίνης ενώ υποστήριξε πως πλήττει σοβαρά την τουριστική εικόνα της πόλης. 

Τη μετατροπή σε “εστίες φιλοξενίας” των εγκαταλελειμμένων κτιρίων πρότεινε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος τόνισε πως την ευθύνη τη φέρει η κεντρική Πολιτεία. 

Την απομάκρυνση κάθε παράνομης δραστηριότητας από τους περιβάλλοντες χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και των άλλων ιστορικών ΑΕΙ της Αθήνας, του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ζήτησε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Γάτσιος. 

Για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του ΟΚΑΝΑ που ήδη υλοποιείται για την υποστήριξη όσων είναι σε διαδικασία απεξάρτησης και των απεξαρτημένων, μίλησε ο πρύτανης Γ. Χαρβαλιάς. 

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Σ. Ευαγγελάτος αναφέρθηκε στο αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού “να γίνει ένας φράχτης, καλόγουστος, στο οικόπεδο που ανήκει η Ακαδημία”. Όπως πρόσθεσε “αυτό, κατ αρχήν, έχει εγκριθεί, θεωρητικώς, από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη πρακτικώς”. 

“Η χρήση ενός χώρου είναι αυτή που προστατεύει την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του, όχι η περίφραξη, όχι η φυγή, όχι τα κατασταλτικά μέσα”, σημείωσε η πρόεδρος της σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Ελένη Μαΐστρου ενώ συνολική αντιμετώπιση και όχι μεμονωμένες κινήσεις ζήτησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γ. Χουβαρδάς.
 Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=345273

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου