Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Προς σφράγιση 34 θέατρα από τον Δήμο Αθηναίων λόγω έλλειψης αδείας

Έλεγχο σε 83 και πλέον θεατρικούς χώρους της Αθήνας, πραγματοποίησε υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, που απαιτούνται από τον νόμο για τη λειτουργία τους.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών του δήμου διαπίστωσε προβλήματα σε αρκετούς από τους χώρους αυτούς και δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Τέσσερα θέατρα έχουν ήδη λάβει επιστολή - ειδοποίηση για τη σφράγιση των χώρων τους, από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης του δήμου Αθηναίων, καθώς λειτουργούν -σύμφωνα με την επιστολή- χωρίς άδεια. Μεταξύ αυτών, είναι το θέατρο Θεμέλιο, ο χώρος Τέχνης Vault και η Knot Gallery, που φιλοξενούν και θεατρικές παραστάσεις, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί αντίστοιχη επιστολή στις υπόλοιπες 30 προβληματικές θεατρικές σκηνές.

Από τη πλευρά τους, οι θεατρικοί επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων προβλέπεται σε έναν αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του ΄30, νόμο που ουδεμία σχέση έχει -όπως τονίζουν- με τα σημερινά δεδομένα. Όπως, δε, δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρκετοί από αυτούς, προσανατολίζονται στο να κλείσουν οι ίδιοι τις αίθουσές τους για να αποφύγουν το λουκέτο.

Το επικείμενο, πάντως, κλείσιμο των αιθουσών, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας, είχε εξαγγείλει σε παρελθοντικό δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, επικεφαλής της Διεύθυνσης Εμπορίου και Ανάπτυξης του δήμου, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, σημειώνοντας τότε πως από τους 83 θεατρικούς χώρους, που λειτουργούν στα όρια του δήμου Αθηναίων και ελέγχθηκαν, βρέθηκαν 34, που λειτουργούν χωρίς άδεια και πως επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία σφράγισής τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου