Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή σε εργαζομένους-συνδικαλιστές των Δ. Ηρακλείου & Ν. Ιωνίας για απεργία του 2007!

Μία "σοφή", "στοιχειοθετημένη" και "ακριβοδίκαιη" απόφαση πάρθηκε σήμερα (Παρασκευή 29/3/2013) αναφορικά με το δικαίωμα στην απεργία διεκδικώντας -δυστυχώς- τα αυτονόητα, δηλαδή την καταβολή δεδουλευμένων 6-8 μηνών. Η δίκη αφορούσε μεγάλη απεργία του 2007 στον Δήμο Ηρακλείου.


Κατηγορούμενοι, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δ. Ηρακλείου Κική Καραγεώργου, ο επί χρόνια υπάλληλος του Δήμου Ηρακλείου (1986-2005) Νίκος Μαυρουδής -υπάλληλος του Δήμου Ν. Ιωνίας από το 2005  και μέλος του  Συλλόγου Εργαζομένων Ν. Ιωνίας- και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ν. Ιωνίας & μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκείνο το διάστημα (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα) Νίκος Αδαμόπουλος, οι οποίοι συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με 230 περίπου εργαζομένους, όλων των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εργαζομένους από άλλους Δήμους για διάστημα 1 μηνός περίπου για την διεκδίκηση δεδουλευμένων 6-8 μηνών!

Το δικαστήριο αποφάσισε, κατόπιν αγωγών εναντίων των τριών κατηγορουμένων για παρεμπόδιση έργου και απειλή (κατά τη διάρκεια της απεργίας, σταματούσαν τα απορριμματοφόρα με τους "απεργοσπάστες"-οδηγούς, ώστε να μη σπάσει η απεργία), την επιβολή ποινής 6μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή στον καθένα.

Αναδημοσίευση από: http://dimastin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου