Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ερώτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών για την απόσπαση δημοτικών αστυνομικών σε τουριστικό δήμο, μετά από παρέμβαση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 210
 

 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ  
Προς:
Υπουργείο Εσωτερικών
Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Δ/νση Οργάν. & Λειτουργίας Ο.Τ.Α.       
Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α.
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα

Επειδή υποβάλλονται πολλά ερωτήματα στην Ομοσπονδία και ιδιαίτερα μετά το με αριθμ. πρωτ.: οικ.46201/43029/9-1-2012 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που απαντά σε ερωτήματα του Δήμου Αθηναίων σας ζητούμε να μας απαντήσετε, εάν δεν παρέλθει η τριετία μπορεί Δημοτικός Αστυνόμος να αποσπασθεί εκ νέου για 6 μήνες σε Δημοτική Αστυνομία του ίδιου ή άλλου τουριστικού Δήμου σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3731/2008;

Άποψη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι ότι το θέμα της απόσπασης σε τουριστικό Δήμο είναι ειδικό θέμα που ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ν. 3731/2008 και ως ειδικό θέμα είναι εσφαλμένη η παραπομπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στις διατάξεις του Ν.3584/2007 (Κ.Κ.Δ.Κ.Υ.).

Κατόπιν των πιο πάνω δεν είναι δυνατό να θεωρηθεί ορθό το σκεπτικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, γιατί αν πράγματι ισχύει το άρθρο 73 του Ν. 3584/2007 για τις αποσπάσεις σε τουριστικό Δήμο, τότε θα έπρεπε να είναι σε ισχύ και η γ’ περίπτωση της παρ. 14 του ίδιου άρθρου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η απόσπαση υπαλλήλου πριν την παρέλευση της 8ετίας για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Επειδή η άποψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής πάσχει ως προς την ορθότητά της και την σωστή ερμηνεία, σας ζητούμε όπως έχουμε άμεσα την ερμηνεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος   Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος     Γιάννης Τσούνης

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ενημερώθηκε από συναδέλφους ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν επιτρέπει την εκ νέου απόσπαση δημοτικών αστυνομικών αν δεν έχει παρέλθει τριετία από προηγούμενη απόσπαση, επικαλούμενος έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που παραπέμπει στον ΚΚΔΚΥ, παρόλο που το θέμα της απόσπασης σε τουριστικό δήμο είναι ειδική διάταξη που δεν εμπίπτει στον ΚΚΔΚΥ. Στη συνέχεια ζήτησε την άποψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πάνω στο θέμα, η οποία απευθύνει το παραπάνω ερώτημα. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας έθεσαν το θέμα, αλλά και όσους συναδέλφους βοήθησαν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, και βεβαίως την ΠΟΕ-ΟΤΑ που προώθησε το ερώτημα. Σε μελλοντική ανάρτηση θα δημοσιοποιηθούν οι απόψεις της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου