Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για το αποτέλεσμα των εκλογών και για την απρόκλητη επίθεση εναντίον υποψηφίου της

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2013
Φίλοι συνάδελφοι,
Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. Σε μια εποχή που διάφοροι κύκλοι εποφθαλμιούν τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, η πρωτοφανής αυτή συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ευχαριστεί όλους εσάς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας. Μέσα από συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απόψεις, χωρίς να προσφέρουμε την οποιαδήποτε εκδούλευση, το γεγονός ότι μας εμπιστευτήκατε αποτελεί πηγή δύναμης για εμάς και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. εκφράζει τη λύπη της και τον αποτροπιασμό της για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε υποψήφιός της, και πλέον εκλεγμένο μέλος του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου που όλοι εσείς αναδείξατε μέσα από μια άρτια διαδικασία. Η επίθεση συνοδεύτηκε από σοβαρές απειλές κατά του ιδίου και της οικογένειάς του και μας πάει πίσω σε άλλες εποχές. Ελπίζουμε να πρόκειται για μεμονωμένο ατομικό γεγονός χωρίς την οποιαδήποτε «ενθάρρυνση», και ότι δεν υπάρχουν κύκλοι που στην ένδεια των πολιτικών τους επιχειρημάτων και θέσεων προτάσσουν τα νταηλίκια. Όσοι επιθυμούν να εισάγουν νέα «ήθη» στο συνδικαλισμό να γνωρίζουν ότι θα βρουν αρραγές μέτωπο από το δημοκρατικό φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, ανεξαρτήτου παράταξης. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θεωρεί δεδομένο ότι όλες οι παρατάξεις που τιμούν τις δημοκρατικές διαδικασίες θα καταδικάσουν την επίθεση, όπως θα πράξει και το Σ.Δ.Α.Α. μόλις συγκροτηθεί σε Σώμα. Σε μια υπηρεσία που επιβάλλει το Νόμο, δεν χωρούν τραμπούκοι!
Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. τέλος συγχαίρει τη ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας για τη νίκη της, και επικροτεί το γεγονός ότι λίγο πριν τις εκλογές έκανε στροφή από τις επικίνδυνες για τον κλάδο απόψεις τρίτων που είχε υπερψηφίσει στη Γενική Συνέλευση, συντασσόμενη πλέον σε πολλά σημεία με τις πάγιες θέσεις της παράταξής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, και εφόσον διαπιστωθεί ειλικρίνεια, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. είναι πρόθυμη για συνεργασία σε όσα θέματα οι απόψεις μας είναι παρεμφερείς, ενώ στο πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου θα αναζητείται η επίλυση των λοιπών θεμάτων.
Τα μέλη του συνδυασμού της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.