Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων: Τρίμηνη «ανάσα ζωής» στα παράνομα θέατρα

Τη «μετάθεση» της σφράγισης των άνευ αδείας θεάτρων και των συναφών σκηνών για ένα τρίμηνο, πλην των ακραία επικίνδυνων περιπτώσεων, κατά την κρίση της ανωτέρω επιτροπής, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, με ομόφωνο ψήφισμά του.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος, «αναλάβαμε την πρωτοβουλία συνεννόησης με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Εσωτερικών, Πολιτισμού και ΠΕΚΑ για την διαμόρφωση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία των θεατρικών χώρων. Παράλληλα, θα εισηγηθούμε στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας να υπάρξει το περιθώριο λειτουργίας θεατρικών χώρων έως το τέλος της σαιζόν, εκτός των κραυγαλέων ακραίων περιπτώσεων, όπως αυτής ενός παιδικού θεάτρου, του οποίου η έξοδος κινδύνου οδηγεί σε μπαλκόνι».

Επιπλέον, το δ.σ. Αθηναίων αποφάσισε επίσης: α) την άμεση συγκρότηση επιτροπής με πρωτοβουλία του Δήμου και συμμετοχή των συντελεστών της θεατρικής τέχνης και β) επεξεργασία εντός διμήνου και προώθηση στην Βουλή προς ψήφιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου, που θα καλύπτει το σύγχρονο και πολύμορφο τοπίο των θεάτρων και των παραστασιακών χώρων.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου