Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για το δελτίο τύπου της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ (υπό το μανδύα του Σ.Δ.Α.Α.) κατά του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου, χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι η αφορμή, είναι η αλήθεια. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ουδέποτε ενημερώθηκε (και φυσικά ουδέποτε ρωτήθηκε) για την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης, η οποία δεν έχει σταλεί στα μέλη μας μέχρι σήμερα! Απ' όσο γνωρίζουμε ούτε η Δ.Α.Δ.Α. είχε ενημερωθεί (και αμφιβάλλουμε αν γνωρίζουν το θέμα όλα τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. του συλλόγου). Δηλαδή από τα 11 μέλη του Δ.Σ. οι μισοί σχεδόν δεν γνώριζαν, και 5 μέρες μετά εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τίποτα! Σε τόσο «δημοκρατικό» σύλλογο ανήκουμε!

Πρόκειται καθαρά για παραταξιακή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, που δεν στρέφεται κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως το εξέλαβαν χαιρέκακα πολλοί συνάδελφοι που απλά αρέσκονται να κατηγορούν την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας και της παράταξης με την οποία έχει εκλεγεί. Δυστυχώς οι κομματικές ισορροπίες στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν επιτρέπουν σε κάποιους να διευκολύνουν τις μνημονιακές επιταγές της κυβέρνησης, και με όχημα δήθεν ανακοινώσεις συλλόγων, προχωρούν σε λασπολογίες και συκοφαντήσεις

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε συνεργασία του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με μέλος συλλόγου στη Βόρεια Ελλάδα που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για νοθεία στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας. Αλήθεια, από πού έχει αυτή την πληροφόρηση το Σ.Δ.Α.Α.; Γνωρίζει μήπως με ποιους συνεργάζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε όλους τους συλλόγους εργαζομένων των δήμων στην Ελλάδα; Αυτό είναι μάλλον αδύνατο, είναι προφανές ότι αυτή η πληροφορία έρχεται κατευθείαν από τα κεντρικά της Συγγρού-Ρηγίλλης, δεν μπορεί να έχει έρθει από αλλού.

Συνάδελφοι, κάποιοι έχουν κάνει το Σύλλογο έρμαιο των κομματικών τους παιχνιδιών. Και δυστυχώς τους νομιμοποίησε η πλειοψηφία, με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών. Αν η πλειοψηφία επιθυμεί ο Σύλλογος μας να λειτουργεί ως παράρτημα της Συγγρού-Ρηγίλλης, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για αυτό. Αν διαφωνεί, ας το δείξει έμπρακτα, κι εμείς μαζί τους.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. αποφάσισε μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών να έχει ενωτικό χαρακτήρα, γι' αυτό και κατέβασε τολμηρή πρόταση για διαπαραταξιακό προεδρείο. Η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, εύλογα ίσως. Εμείς έτσι δείξαμε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα. Δυστυχώς η ΔΑΚΕ επανήλθε στον «παλιό καλό» της εαυτό, και αποφάσισε να περιφρονήσει τόσο τις συλλογικές διαδικασίες, όσο και τις υπόλοιπες παρατάξεις, όπως άλλωστε πράττει εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Μετά την τοποθέτηση μέλους του προεδρείου του Σ.Δ.Α.Α. ως Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, θεωρούμε ότι το Σ.Δ.Α.Α. θα εξελιχθεί σε κανονικό υποχείριο του κόμματος αυτού. Όταν μάλιστα η ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας αντιμετώπιζε το Σ.Δ.Α.Α. ως τσιφλίκι της με πολύ μικρότερη εκλογική δύναμη, φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα!

Σε σχέση με το θέμα της εκπροσώπησης της ΠΟΠ-ΟΤΑ στην άτυπη ομάδα εργασίας για τη Δημοτική Αστυνομία, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Η ΠΟΠ-ΟΤΑ δεν εκπροσωπεί ούτε έναν δημοτικό αστυνομικό σε όλη την Ελλάδα και δεν νομιμοποιείται να συμμετέχει. Το γεγονός ότι αυτή τη φορά υπέδειξαν μη μέλος τους ως εκπρόσωπο, δεν μας λέει απολύτως τίποτα. Είναι θέμα αρχής: Αν νομιμοποιήσουμε εκπρόσωπο της ΠΟΠ-ΟΤΑ σήμερα, νομιμοποιούμε την παρουσία του οποιουδήποτε εκπροσώπου ορίσουν αύριο. Εξάλλου στο παρελθόν η ΠΟΠ-ΟΤΑ (και όχι η ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως ψευδώς αναπαρήγαγαν κάποιοι) είχε ορίσει εκπρόσωπο άσχετου κλάδου για τη Δημοτική Αστυνομία, κάτι που δεν αποκλείεται να πράξει και στο μέλλον. Είναι όμως περίεργο αυτοί που πάντα φώναζαν για δήθεν εκπροσώπηση του κλάδου μας από την ομοσπονδία της καθαριότητας να  αποσιωπούν την εκ νέου συμμετοχή της. Η οποία είναι καθαρά πολιτική επιλογή του Υπουργείου Εσωτερικών για κομματικές ισορροπίες στην άτυπη ομάδα εργασίας (αφού δεν ελέγχουν κομματικά την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΠ-ΟΤΑ αποτελεί το αντίβαρο που έχουν ανάγκη).

Ίσως η ΔΑΚΕ να μην έχει ηθικά κανένα πρόβλημα μέλος του Γενικού Συμβουλίου του δευτεροβάθμιου οργάνου με το οποίο εκλέχτηκε να κατέχει και θέση εκπροσώπου ανταγωνιστικής ομοσπονδίας (καρέκλα να' ναι κι ότι να' ναι!). Είναι προφανές ότι η δική μας ηθική είναι διαφορετική! Και αν το δει κάποιος σφαιρικά, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι - πέρα από την εκ των έσω υπονόμευση - η απόφαση ορισμού εκπροσώπου άσχετης ομοσπονδίας αποτελεί πράγματι αντιδεοντολογική παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος. Αναρωτιόμαστε ποια ομοσπονδία έχει σειρά να μας εκπροσωπήσει...

Έχουμε να παρατηρήσαμε όμως ότι αυτή τη φορά τα μέλη της ΔΑΚΕ ξέχασαν να ανεβάσουν την ανακοίνωση αυτή μαζί με τις υπόλοιπες κομματικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ! Όπου βέβαια εξακολουθεί να παραμένει η ανακοίνωση του δήθεν Σ.Δ.Α.Α. κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ με ημερομηνία 12-10-2012. Κάτι που μπορούν να εξακριβώσουν όλοι οι συνάδελφοι, και που είχαμε καταγγείλει σε ανάρτησή μας που δέχθηκε ρεκόρ επισκέψεων. Δυστυχώς τα μέλη της ΔΑΚΕ είναι τόσο βαθιά χωμένα στον κομματικό μηχανισμό που «ξεχνούν» ενίοτε με ποια ιδιότητα υπογράφουν. Πάντως τώρα που τους ενημερώσαμε για την παράλειψή τους αυτή, μπορούν να ανεβάσουν και τη νέα ανακοίνωση ώστε να λάβουν τα εύσημα από το κόμμα για τον πλήρη έλεγχο του συλλόγου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου