Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Νέα προβοκατόρικη επίθεση της Δ.Α.Δ.Α. κατά της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. με αφορμή την προμήθεια των TETRA

Διακρίνουμε μια τάση της παράταξης Δ.Α.Δ.Α., αντί να προάγει τις δικές της θέσεις, να κάνει προβοκατόρικες επιθέσεις κατά της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. αποδίδοντάς μας πράξεις ή απόψεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και ουδέποτε έχουμε υποστηρίξει. Μπορεί τα όσα γράφονται στην ιστοσελίδα τους να είναι καθαρά για δική τους εσωτερική κατανάλωση, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ένδεια των πολιτικών τους επιχειρημάτων γεννά τη διαστρέβλωση και την προβοκάτσια.


Σε ένα ακόμη προβοκατόρικο σχόλιο στην ιστοσελίδα τους, όπως το συνηθίζουν, τα μέλη της Δ.Α.Δ.Α. αναφέρουν: «Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως και οι συνάδελφοι της ΕΚΕΔΑ δεν έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση συνοδευόμενη από τη δικιά τους γνωμοδότηση των νόμων και να καταφέρονται εναντίων των TETRA γιατί παραπέμπουν σε αστυνομία. Μάλλον δεν έχουν προλάβει και θα την βγάλουν εντός των ημερών. Την αναμένουμε με αγωνία».

Για την ιστορία λοιπόν, και για να καταδείξουμε τη «φτώχεια» της λογικής τους, ενημερώνουμε ότι τα μέλη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ήταν αρωγοί στις παλαιότερες προσπάθειες του Συλλόγου και της διοίκησης να προμηθευτεί συσκευές TETRA από το απόθεμα της ΕΛ.ΑΣ., προσπάθεια που δεν είχε ευοδωθεί λόγω πρακτικών και νομικών θεμάτων. Όμως, η πρόσφατη προμήθεια των TETRA είναι μεταξύ άλλων επιστέγασμα των προσπαθειών της Ε.Κ.Ε.Δ.Α., που ήταν η πρώτη παράταξη που έθεσε στο νέο τότε αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο το θέμα των παρεμβολών στον ασύρματο, και ο ίδιος προσωπικά αποφάσισε να επιλέξει ένα ανεξάρτητο σύστημα επικοινωνίας, όπως το TETRA. Ο αντιδήμαρχος άκουσε για πρώτη φορά το θέμα των παρεμβολών από την Ε.Κ.Ε.Δ.Α. αμέσως μόλις τοποθετήθηκε στη Δημοτική Αστυνομία, και πριν λάβει ουσιαστική ενημέρωση για την αντιδημαρχία που είχε αναλάβει. Επιπλέον η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έκανε σειρά προτάσεων για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις παρεμβολές με τα υπάρχοντα μέσα, οι οποίες δεν προχώρησαν τότε λόγω της διάθεσης του Αντιδημάρχου να προχωρήσει άμεσα την προμήθεια που θα καθιστούσε περιττές τις προτάσεις μας. Δυστυχώς όπως γνωρίζετε ο Δήμος έπεσε πολύ έξω στο αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει για τα TETRA, σημασία έχει ότι τώρα τα παρέλαβε. Και επίσης σημασία έχει ότι κανείς μας δεν καπηλεύτηκε το γεγονός αυτό.

Η Δ.Α.Δ.Α. αναφέρεται σε δική μας γνωμοδότηση νόμων. Ποια είναι αυτή άραγε; Μήπως εννοούν το άρθρο της Ε.Κ.Ε.Δ.Α για την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων που προκάλεσε σάλο στη Δημοτική Αρχή και στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αθηναίων; Ποιος έκανε λόγο για γνωμοδότηση; Ρητή αναφορά στο νόμο κάναμε, τίποτα περισσότερο. Αν τα μέλη της Δ.Α.Δ.Α. έχουν δική τους «γνωμοδότηση» με βάση την οποία νομίζουν ότι μπορεί να καταστεί εφικτή η προμήθεια των αλεξίσφαιρων γιλέκων όπως διακαώς επιθυμούν, μπορούν να τη θέσουν υπόψη της Δημοτικής Αρχής Καμίνη και να τη βοηθήσουν να εξέλθει από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε. Γεγονός μάλλον δύσκολο γιατί -πέρα από το ανυπέρβλητο νομικό σκέλος- αρέσκονται να κατηγορούν το Δήμαρχο, πώς λοιπόν θα τον στηρίξουν ξαφνικά;

Με την ευκαιρία να πούμε ότι αυτή η προσπάθεια προμήθειας αλεξίσφαιρων έχει να κάνει με εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων τις οποίες ατυχώς υιοθέτησε ο κ. αντιδήμαρχος. Καλό θα ήταν κατά τη γνώμη μας σε ιδιαίτερα σημαντικά πράγματα να ζητείται πρώτα η γνώμη του Συλλόγου, όπως άλλωστε τη ζήτησε πρόσφατα ο ίδιος για σειρά ιδιαίτερα σημαντικών ζητημάτων του κλάδου, και μάλιστα προς τιμή του, γιατί μέρος από αυτά δεν αφορούν την ιδιότητα του ως αντιδήμαρχος, αλλά ως εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε..

Έχουμε όμως ένα ερώτημα: Γιατί οι «ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι» μέλη της Δ.Α.Δ.Α. αποσιωπούν τελείως το γεγονός ότι στην εγκύκλιο 1/2013 (και όχι γνωμοδότηση) της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου γίνεται ρητή αναφορά ότι για τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα του ν.4039/2012 και την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας αρμόδια είναι η ΕΛ.ΑΣ. και όχι η Δημοτική Αστυνομία; Πρόκειται να πειθαρχήσουν αναντίρρητα στις επιταγές του ανώτατου δικαστικού λειτουργού ή μήπως θεωρούν ότι είναι περισσότερο καταρτισμένοι από τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου άραγε...

Να πούμε όμως και αυτό: Η Δ.Α.Δ.Α. μπορεί να έχει εμμονή κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να την κατηγορεί για παλαιού τύπου συνδικαλιστικές λογικές, αλλά όπως μπορείτε να αντιληφθείτε όλοι είναι η ίδια που έμπρακτα στηρίζει αυτόν τον ξεπερασμένο πλέον και ηθικά επιλήψιμο τρόπο συνδικαλισμού που δήθεν κατηγορεί. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κρατήσουν αποστάσεις από τις συνδικαλιστικές πρακτικές αυτές στις οποίες έχει εντρυφήσει η ΔΑΚΕ και υιοθετεί πλέον η Δ.Α.Δ.Α. (δεν ήταν άλλωστε τυχαία συνεργαζόμενοι μέχρι πρόσφατα, επιπλέον ο πρόεδρος της Δ.Α.Δ.Α. διαγραφέν μέλος της ΔΑΚΕ είναι). Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί ανάμεσα στα μέλη της υπάρχουν πολύ καλά παιδιά, τα όποια έχουν παρασυρθεί από τους υπόλοιπους σε ένα παιχνίδι λάσπης και μικρόψυχης λογικής. Καθένας όμως είναι υπόλογος για τις επιλογές του, και όσοι δεν συμφωνούν έχουν πάντα δικαίωμα να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Συνάδελφοι, δεν σκοπεύουμε να επανέλθουμε στο μέλλον στα διάφορα ευφάνταστα γράφει κάθε φορά στην ιστοσελίδα της η Δ.Α.ΔΑ.. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η εκτός τόπου και χρόνου ανυπόστατη κατηγορία για δήθεν συναίνεση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. σε συμμετοχή σε επιτροπή της τρόικα, θυμηθείτε τη σχετική μας ανάρτηση εδώ. Δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχολούμαστε μαζί τους, προτεραιότητά μας είναι να καταρτίζουμε τις δικές μας προτάσεις τις οποίες και θα προάγουμε, δεν μας αφορά τι κάνουν οι άλλοι. Οι συνάδελφοι στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα ας θεωρούν δεδομένο ότι η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. υπεύθυνα θα συνεχίσει να στηρίζει τις θέσεις της που ξεκάθαρα και δημόσια έχει εκθέσει.

Να είσαστε σίγουροι ότι όσο η Δ.Α.Δ.Α. ασχολείται με τα νύχια των γυναικών συναδέλφων και την κόμη των αντρών και αναλώνεται σε τοποθετήσεις επιπέδου συνομιλίας στο facebook, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θα ασχολείται με τα ουσιαστικά θέματα του κλάδου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου