Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Διαβούλευση - Ανάπτυξη συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων (ΣΚΠ) στο Δήμο Αθηναίων: 29/04/2013 - 20/05/2013

Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την ανάπτυξη συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων (ΣΚΠ) στο Δήμο Αθηναίων. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την επιλογή χώρων στάθμευσης των ποδηλάτων και τις τεχνικές προδιαγραφές τόσο των ποδηλάτων, όσο και του συστήματος μίσθωσης και χρήσης αυτών.

Η ανάπτυξη του ΣΚΠ θα γίνει από ανάδοχο, ο οποίος θα επιλεγεί κατόπιν ανοικτής δημοπρασίας. Η δημοπρασία θα είναι πλειοδοτική με βάση το προσφερόμενο ύψος μισθώματος για τη μίσθωση των καθορισθέντων χώρων στάθμευσης του ΣΚΠ. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν φάκελο με το τεχνικό μέρος της προσφοράς τους, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις τεχνικές προδιαγραφές που ακολουθούν στη συνέχεια.

Επισημαίνεται ότι ο ρόλος του Δήμου περιορίζεται στο χαρακτηρισμό των θέσεων στάθμευσης των ποδηλάτων ως τέτοιων και στην εν συνεχεία παραχώρησή τους. Η ευθύνη της λειτουργίας του ΣΚΠ ανήκει πλήρως στον ανάδοχο, ο οποίος και θα απαλλάξει συμβατικά το Δήμο από οποιαδήποτε σχετική ευθύνη. Σε επόμενο στάδιο θα προωθηθεί η διαμόρφωση ποδηλατοδρόμων στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Η διαδικασία διαβούλευσης θα διαρκέσει μέχρι και την 20 Μαΐου 2013. Μέχρι τότε παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: metafores@cityofathens.gr ή ταχυδρομικώς στο Δήμο Αθηναίων, Λιοσίων 22 ΤΚ 104 48, Αθήνα, με την ένδειξη «Διαβούλευση ΣΚΠ».

Στην κατωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση βρίσκεται το τεύχος με τις Προδιαγραφές για το επιθυμητό «Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων» στην Αθήνα


Ημερομηνία:Δευ, 29/04/2013 - 08:00 - Δευ, 20/05/2013 - 15:00
Πηγή: cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου