Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για την πραξικοματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ - Δελτίο τύπου ΑΔΕΔΥ για την ΕΡΤ



Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 593
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αγώνας για να μην περάσει η πραξικοπηματική απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (Ε.Ρ.Τ.) συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση από όλους τους εργαζόμενους.

Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της Δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.
Το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. είναι μια επικίνδυνη πρακτική της συγκυβέρνησης που θέλει να επιβάλλει το καθεστώς του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», υπηρετώντας με μεγαλύτερο σθένος τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας αλλά και των μεγάλων οικονομικών-επιχειρηματικών συμφερόντων.
Βαπτίζουν «εξυγίανση» το πέταγμα στο δρόμο και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και προετοιμάζουν με τη μέθοδο του ΣΟΚ τις επόμενες μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών.
Σήμερα κλείνουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αύριο σειρά έχουν οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α., τα Δημόσια Σχολεία και Νοσοκομεία μόνο και μόνο για να υπακούσουν στις εντολές της τρόικας.
Θέλουν να επιβάλλουν με το «Δόγμα του ΣΟΚ» κλίμα φόβου, τρομοκρατίας, διαιρούν τους εργαζόμενους σε προνομιούχους και μη, σε βολεμένους και καλοπληρωμένους, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποτρέψουν την αντίσταση της κοινωνίας.
Στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Τ. είμαστε ΟΛΟΙ και κυρίως εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που γι’ αυτούς είμαστε η δεξαμενή για τις επόμενες μαζικές απολύσεις.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την καθημερινή μαζική παρουσία τους στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα να εκφράσουν την συμπαράστασή τους αλλά και να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για να υπερασπίσουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους το δικαίωμα στη δουλειά.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                  Γιάννης Τσούνης



Αθήνα, 14 Ιουνίου 2013

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165

Αριθμ. Πρωτ.: 233

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται, η οργή όλων σχεδόν των φορέων της κοινωνίας μεγεθύνεται, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ξεσηκώνεται.
Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι ουδέποτε ερωτήθηκε και εξέφρασε με ανακοίνωσή της ρητά τις αντιρρήσεις της.
Πλέον το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. και ο τρόπος που επιλέγει αποδεικνύει επίσης ότι η Ε.Ρ.Τ. είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι οργανισμοί και υπηρεσίες που θα έχει σαν αποτέλεσμα ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα θα απολυθούν και ο Ελληνικό λαός θα στερηθεί βασικών κοινωνικών αγαθών.
Επίσης διαπιστώνεται ότι το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. φέρνει έντονες ανησυχίες για τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου.
Εξάλλου είναι γνωστό ότι στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης τα βασικά μέσα ενημέρωσης είναι οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες επιμένουν στο αντίθετο.
Την κυβέρνηση διαψεύδουν ακόμα οι δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική  η υπενθύμιση ότι σε ένα πρωτόκολλο της συνθήκης του Άμστερνταμ αναφέρεται ότι «το σύστημα της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτισμικές ανάγκες της κάθε κοινωνίας καθώς και την ανάγκη να διασφαλίζεται η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης».
Εκ των ανωτέρω τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. «οφείλουν να μεριμνούν για τη χρηματοδότηση της».
Στην Ελλάδα των μνημονίων, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης συμβαίνουν τα αντίθετα, με ακραίο αυταρχισμό που αποδεικνύει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία εκφράζεται βιαιότητα, απάνθρωπη και εγκληματική πορεία, βάρβαρη ανατροπή της δημοκρατίας, των εργασιακών δικαιωμάτων και της ενημέρωσης. Διαλύουν και καταργούν κάθε Δημόσια Υπηρεσία απαραίτητη για την κοινωνία και την ποιότητα ζωής του λαού μας.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στους εργαζόμενους στο Ραδιομεγαρο και το Σαββατοκύριακο, ο αγώνας μας είναι κοινός.
Η απόφασή μας να φτάσουμε μέχρι το τέλος, που οδηγεί στην αναστολή κατ’ αρχήν του κλεισίματος της Ε.Ρ.Τ. και την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της, είναι σταθερή, δυνατή και ανυποχώρητη.
Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί μπορούμε…

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου