Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για προπηλακισμό συναδέλφου από πρώην αντιδήμαρχο και μομφές κατά της πλειοψηφίας του Σ.Δ.Α.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ε.Κ.Ε.Δ.Α., την προηγούμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου το απόγευμα, υψηλόβαθμο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, αιρετός στο Δήμο Αθηναίων και μάλιστα πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη, δέχθηκε κλήση για παράβαση παράνομης στάθμευσης για το όχημά του, ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άλλος παραβάτης. Αντί να αποδεχθεί την κλήση όταν την είδε και να αποχωρήσει, συμπεριφέρθηκε άσχημα στο δημοτικό αστυνομικό που βεβαίωσε την παράβαση, βρίζοντάς τον και προπηλακίζοντάς τον, «ξεχνώντας» μάλλον την ιδιότητά του (ή μήπως εκμεταλλευόμενος αυτήν;)

Οι δημοτικοί αστυνομικοί και ο παραβάτης πρώην αντιδήμαρχος οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε υποβλήθηκε μήνυση εναντίον του, η οποία κατόπιν πιέσεων στο συνάδελφο αποσύρθηκε λίγο αργότερα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχει εκφράσει και άλλες φορές τη «δυσαρέσκεια» του στους συναδέλφους μας με άσχημο τρόπο και απρεπή συμπεριφορά, κατά την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος και επιβάλλει η υπηρεσία μας σε όλους τους πολίτες.

Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κυρίου έχει απασχολήσει στο παρελθόν και το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α., μετά από εισήγηση της παράταξης Δ.Α.Δ.Α. για παλαιότερο επεισόδιο, όπου υπήρξε η αμφισβήτηση εμπλοκής του στο επεισόδιο από την πλειοψηφούσα παράταξη (το οποίο γνώριζαν και μας «πληροφόρησαν» ότι μάλλον επρόκειτο για τον αδερφό του που του μοιάζει). Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ακριβώς επειδή δεν υπήρξε ταυτοποίηση του παραβάτη σε εκείνο επεισόδιο δεν αξίωσε περαιτέρω ενέργειες.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. καταγγέλλει κάθε αντίστοιχη συμπεριφορά σε βάρος συναδέλφων και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να παίρνει θέση στα σχετικά περιστατικά. Καλούμε τους συναδέλφους να μας ενημερώνουν, ώστε να θέτουμε θέμα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και να ζητάμε την παρέμβαση του συλλόγου.

Σε σχέση με την τελευταία ανακοίνωση του Σ.Δ.Α.Α. στην οποία ψέγεται η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για τις θέσεις της για την ατομική κάρτα ασφάλισης, αποκρύβοντας βέβαια τις απόψεις που διατυπώσαμε στη σχετική συζήτηση, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αντί να απολογούνται αυτοί που οδήγησαν με τις επιλογές τους με τα ομαδικά συμβόλαια τους συναδέλφους σε αδιέξοδα, ζητάν να απολογούμαστε εμείς που είμαστε εξαρχής αντίθετοι σε αυτές τις λογικές και το έχουμε καταστήσει απολύτως σαφές.

Όσο για τις αποφάσεις του Δ.Σ. αναφέρουν επιλεκτικά αυτές που υπερψήφισαν οι ίδιοι, και όχι τις αποφάσεις που πράγματι πάρθηκαν. Δυστυχώς η ΔΑΚΕ Δημοτικής Αστυνομίας ξανάρχισε τα γνωστά της κόλπα (παλιά μου τέχνη κόσκινο). Περαιτέρω ενημέρωση προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου