Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α. περί της χθεσινής ενημέρωσης του «Σ.Δ.Α.Α.» & το παρασκήνιο της απόφασης για κινητοποίηση με θέμα τις μη χορηγηθείσες στολές

Φίλοι συνάδελφοι,

Χθες υποτίθεται ότι σας ενημέρωσε το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας για τρέχοντα θέματα. Κάποιοι από τους συναδέλφους, είτε από αφέλεια, είτε από πραγματική άγνοια, είτε επειδή είναι απλά κλακαδόροι, διερωτόντουσαν γιατί είναι μόνο το προεδρείο στην ενημέρωση. Η απάντηση συνάδελφοι είναι αυτή που δεν θέλετε να ακούσετε: Επειδή ο Σύλλογος λειτουργεί ως παραμάγαζο της ΔΑΚΕ και δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ οι εκπρόσωποι της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. και της Δ.Α.Δ.Α. στο Δ.Σ., δηλαδή τα 5 από τα 11 μέλη.

Το προεδρείο έκρινε σκόπιμο για πολλοστή φορά να ενημερώσει αποκλειστικά τους συναδέλφους στο κέντρο, σνομπάροντας τα ίδια εκλεγμένα τα μέλη του Δ.Σ. που ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις. Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους μας που μας έπαιρναν τηλέφωνο να μάθουν περαιτέρω, αλλά δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε την οποιαδήποτε πληροφορία. Ακόμη και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Όσο για τους συναδέλφους από τα περιφερειακά Δ.Α.Τ. είμαστε σίγουροι ότι θα ενημερωθούν σχετικά από τα απαλλαγμένα από τις υπηρεσίες μέλη του προεδρείου στην επόμενη κοπή πίτας.

Σε σχέση με τις αλλαγές που ανακοίνωσε το προεδρείο για τα τραπεζοκαθίσματα, σας ενημερώνουμε ότι η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. απηύθυνε σήμερα ερώτημα τόσο στην Υποδιευθύντρια Κεντρικού Σχεδιασμού, που είναι καθ' ύλην αρμόδια, όσο και στο Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας. Η μεν πρώτη μάς ενημέρωσε ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή σε ότι αφορά τα αποφασισμένα, ο δε διευθυντής μας είπε απλά ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο που ανακοινώθηκε από το Σ.Δ.Α.Α. ως γεγονός, και ότι δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμη.

Συνάδελφοι, η άγνοια της καθ' ύλην αρμόδιας υποδιευθύντριας και η διάψευση από τον διευθυντή μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Είτε το προεδρείο σάς λέει ψέμματα, είτε ότι κάποιοι μπερδεύοντας το ρόλο του συνδικαλιστή με αυτόν του τμηματάρχη ασκούν παραδιοίκηση. Στην μεν πρώτη περίπτωση οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι είστε εσείς, ενώ η δεύτερη ας απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή και τις επιλογές που έκανε. Γιατί το σωματείο θα έπρεπε να περιορίζεται στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, και όχι να υποκαθιστά τη διοίκηση.

Συνάδελφοι, μετά από χρωστούμενες στολές έξι και πλέον ετών, το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α. κατάφερε να πάρει επιτέλους μια απόφαση για συμβολική κινητοποίηση με πολιτική περιβολή, αφού στην ημερομηνία της συνεδρίασης που επέλεξε η ΔΑΚΕ δεν κατάφεραν να προσέλθουν τελικά δυο μέλη της, και πλειοψήφησε σχετική πρόταση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. με τη στήριξη της Δ.Α.Δ.Α. Για πρώτη φορά ο σύλλογος θα έκανε επίσημη έμπρακτη διαμαρτυρία για κάτι αυτονόητο: Την μη χορήγηση στολών και την αξιολύπητη εικόνα της υπηρεσίας με στολές φθαρμένες και ξεθωριασμένες, ή αυτοσχέδιες από το εμπόριο σε διάφορα χρώματα, ή με διάφορα σχέδια. Όμως, αντί το προεδρείο να στηρίξει την απόφαση της πλειοψηφίας, που βγήκε στο πλαίσιο δημοκρατικών διαδικασιών και ακριβώς όπως ορίζεται στο Καταστατικό, όπως είχε υποχρέωση, προτίμησε όχι μόνο να την αποσιωπήσει, αλλά και να την υπονομεύσει. Είναι το ίδιο προεδρείο που έκανε τα αδύνατα δυνατά να εφαρμόσει αποφάσεις γενικής συνέλευσης που έγινε κατά παράβαση του Καταστατικού, και το ίδιο προεδρείο που προχώρησε στην παράνομη αντικατάσταση των μελών της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. με μέλη της Δ.Α.Κ.Ε., για να μην ξεχνιόμαστε.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν συνάδελφοι ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. το σχετικό θέμα (για κινητοποίηση με πολιτική περιβολή) τέθηκε σε ψηφοφορία στις 11:30, για να καταλήξει να γίνει πράξη η ψηφοφορία δύο ώρες αργότερα, μετά από συνεχή τηλεφωνήματα μελών του προεδρείου της ΔΑΚΕ (αγνοούμε σε ποιους, αλλά μάλλον «γραμμή» έψαχναν), και προσπάθειες αποτροπής της ψηφοφορίας με γελοίες δικαιολογίες. Το αποκορύφωμα συνάδελφοι ήταν όταν ζήτησαν δεκάλεπτη διακοπή πριν την ψηφοφορία, χρονικό διάστημα στο οποίο μέλος της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δέχθηκε τηλεφώνημα από στέλεχος της διοίκησης με φωνές και απειλές για τη διαφαινόμενη απόφαση κινητοποίησης. Όπως μπορείτε να μαντέψετε συνάδελφοι, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν πτοήθηκε, ενώ ζητώντας το λόγο από τη ΔΑΚΕ για την ενημέρωση της Διοίκησης για μια κατεξοχήν συνδικαλιστική διαδικασία και για μια απόφαση που δεν είχε ληφθεί ακόμη, ούτε λίγο ούτε πολύ δύο μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. μάς κατηγόρησαν ότι η διαρροή προήλθε από την Ε.Κ.Ε.Δ.Α.!!! Συνάδελφοι, είναι προφανές ότι κάποιοι στο Δ.Σ. δεν έχουν το ανάστημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ είναι σε ανοιχτή γραμμή και σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση. Αυτός είναι ο συνδικαλισμός στο Σ.Δ.Α.Α., και να μην έχετε καμία απολύτως αυταπάτη ότι αυτός ο Σύλλογος θα ορθώσει ποτέ το ανάστημά του στη διοίκηση, εκτός αν εσείς οι ίδιοι βγείτε μπροστά και το επιβάλετε, όπως έγινε με τα GPS.

Όμως συνάδελφοι, πώς είναι δυνατό το συγκεκριμένο προεδρείο να στηρίξει την οποιαδήποτε κινητοποίηση για τις στολές, όταν αυτό έκανε τόσα χρόνια πλάτες στις διοικήσεις του Δήμου και ιδιαίτερα στη διοίκηση Κακλαμάνη όπου εστιάζεται το πρόβλημα; Και πώς είναι δυνατό να αγωνιστούν κάποιοι για τις στολές, όταν έχουν ξεχάσει τι χρώμα έχει; Όταν μέλη του προεδρείου έχουν να την φορέσουν από το 2004; Και όταν θέσεις στο προεδρείο διαδέχονται θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση...

Αλήθεια, με τα γάλατα τι έγινε, τα οποία δεν χορηγήθηκαν στους μισούς συναδέλφους; Ας δεχτούμε ότι πράγματι επρόκειτο περί σφάλματος η μη καταβολή τους, όπως ισχυρίζεται ο Δήμος. Τι έκανε όμως ο Σύλλογος για να τα διεκδικήσει; Το καλό παιδί του Δημάρχου μάλλον... Σήμερα η σχετική οφειλή έχει παραγραφεί. Αλήθεια, με τα είδη της θερινής στολής του 2006 που ουδέποτε χορηγήθηκαν, τι έκανε ο Σύλλογος; Μάλλον φρόντισε να παραγραφούν και αυτά. Αλήθεια, με τα προσόψια 30 μηνών (2004- α' εξάμηνο 2006) που δικαιούμασταν και που ουδέποτε χορηγήθηκαν, τι έκανε πάλι ο Σύλλογος; Μάλλον και εδώ φρόντισε να περάσει το θέμα στη λήθη ώστε να διαφυλαχθούν οι ψήφοι του δημάρχου τους... Δεν αναφερόμαστε καν στις οφειλές δεδουλευμένων, στα χρέη προηγούμενων ετών, και στο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Κακλαμάνη κληροδότησε στη νέα δημοτική αρχή μια διαλυμένη Δημοτική Αστυνομία χωρίς περιπολικά...

Και ερχόμαστε στην τελευταία ανακοίνωση του Σ.Δ.Α.Α., που λέει ότι θα διεκδικηθούν δικαστικά οι στολές του 2010 και του 2012. Τι έγινε λοιπόν με τα πλήρη σετ στολών του 2008; Μιλάμε για 6 σετ στολής, 3 θερινής και 3 χειμερινής (καθημερινή, επίσημη, εδικών εργασιών). Για τη στολή του 2008 και του 2010 συζητάγαμε στο Δ.Σ. για δικαστική διεκδίκηση (η διαδικασία γα το 2012 τρέχει ακόμη), αλλά μάλλον το προεδρείο βρήκε τρόπο να κάνει ένα ακόμη δωράκι στη Δημοτική Αρχή, ευελπιστώντας πιθανόν για κάποια εξαργύρωση στο μέλλον (αν δεν πρόκειται βέβαια για αποπληρωμή γραμματίων). Εξάλλου όλοι στην Αθήνα γνωρίζουμε πολύ καλά πώς δουλεύει το σύστημα...

Αυτά φίλοι συνάδελφοι. Παραβλέπουμε προς το παρόν τους λαϊκισμούς και τις κατινιές που ακούστηκαν στην ενημέρωση εις βάρος μας, εξάλλου όποιος θέλει πράγματι να μάθει τι ισχύει, μπορεί να το πράξει. Όσο για τη μερίδα των κλακαδόρων συναδέλφων, αυτοί θα συνεχίσουν να χειροκροτούν, ακόμη και αν τους απολύσει η κυβέρνηση. Είναι άξιοι της μοίρας τους. Και οι μόνοι που μπορούν να τους απομονώσουν είστε εσείς. Κι εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να κάνετε το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας ένα μεγάλο και υγιή σύλλογο, είτε στηρίζετε τις θέσεις της Ε.Κ.Ε.Δ.Α., είτε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου