Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη Μιχελάκη στον ΣΚΑΪ: Στους δήμους η επιλογή του 10% των δημοτικών αστυνομικών που θα παραμείνει - Οι παράνομα προσληφθέντες θα φύγουν

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" με το Βασίλη Λυριτζή και το Δημήτρη Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Τι λέει για τους δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακά. Δηλώνει ότι οι δήμοι θα μπορούν να κάνουν αξιολόγηση και να κρατήσουν ένα 10% του αριθμού των δημοτικών αστυνομικών ώστε να καλυφθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες συνδεδεμένες με τα έσοδα των ΟΤΑ. Τέλος, όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσελήφθησαν παράνομα θα φύγουν. Η συνέντευξη του κ. Υπουργού ξεκινά στο 21:00 περίπου.


  Πηγή:  http://www.skai.gr/  

Μιχελάκης: Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές στην ΤΑ - οι παράνομα προσληφθέντες θα φύγουν

«Όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσελήφθησαν παράνομα θα φύγουν, ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη» διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Ο υπουργός σημείωσε ότι «είχαμε αναλάβει μια συγκεκριμένη υποχρέωση και φτάσαμε σε οριζόντιες περικοπές. Είναι και πρέπει να είναι η τελευταία οριζόντια περικοπή αυτή με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι ήταν να γίνει έχει γίνει» υπογράμμισε.
«Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές, πάμε να κάνουμε την αξιολόγηση που θέλουν οι δήμοι (...) Πρέπει να υπάρχει ενδοδημοτικοί κινητικότητα» σημείωσε. Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι επιτέλους πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων πέρα από την τρόικα. «Εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην ΤΑ» σχολίασε. Πρόσθεσε ότι στην ΤΑ υπάρχουν υπηρεσίες υπερστελεχωμένες και υπηρεσίες υποστελεχωμένες. «Υπάρχουν δήμοι με 1000 υπάλληλους και διπλανοί δήμοι που δεν έχουν κανέναν» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας το παράδειγμα με το Δήμο Ρόδου και τη γειτονική Κάσο.
Ο υπουργός επιτέθηκε δε και στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν θέλει να αλλάξει τίποτε χώρο της ΤΑ, και ότι λεει ότι θα επαναφέρει τα πράγματα όπως ήταν. «Αυτός ο τόπος έχει χορτάσει από ανθρώπους που υπόσχονταν ότι ‘λεφτά υπάρχουν’, όποια κοινωνική ομάδα θίγεται στο ΣΥΡΙΖΑ την ικανοποιούν, είπαν ότι θα κόψουν χρήμα στο συνέδριό τους τι χρήμα θα κόψουν ευρώ;» διερωτήθηκε. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχουν δοθεί κονδύλια στους δήμους για πυροπροστασία. Για έκρυθμο κλίμα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκανε λόγο από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης τονίζοντας πως η επιστολή παραίτησης των 25 από τους 38 δήμαρχους της Κεντρικής Μακεδονίας αυτό εκφράζει. «Δεν έγινε καμία συζήτηση κανένας διάλογος, πρόκειται για οριζόντια μέτρα που διαλύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. (...) Χτυπιέται η αποκέντρωση. Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο; Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με αποσπασματικά μέτρα» τόνισε. Ο κ. Ασκούνης ανέφερε δε, ότι η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δημόσιο χρέος είναι μικρή και δεν ξεπερνά τα 2,6 δισ. ευρώ σε σύνολο 360 δισ. ευρώ
Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου