Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τροπολογία της κυβέρνησης φέρεται να μην εξαιρεί τελικά από τη διαθεσιμότητα τους δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακά

Αναστάτωση έχει προκληθεί από χθες το βράδυ με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στην τηλεόραση και στα ηλεκτρονικά μέσα σύμφωνα με τις οποίες κατατίθεται την επόμενη ημέρα στη Βουλή από το Υπ. Παιδείας τροπολογία με την οποία θα εντάσσονται στη διαθεσιμότητα και οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών που εξαιρέθηκαν με το πολυνομοσχέδιο που δημοσιεύθηκε μόλις χθες! Αλλά η ασυνέπεια της κυβέρνησης δεν φαίνεται να τελειώνει εκεί. Σύμφωνα με νεώτερο δημοσίευμα του aftodioikisi.gr δεν θα γλιτώσουν τελικά την ένταξη σε διαθεσιμότητα ούτε και οι δημοτικοί αστυνομικοί, κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών, με βάση άλλη τροπολογία που θα κατατεθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών. Αναδημοσιεύουμε τα σχετικά ρεπορτάζ με κάθε επιφύλαξη. Τέλος, σύμφωνα με το MEGA, διάταξη που περιγράφει επακριβώς τον αριθμό των υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του μήνα καταθέτει η κυβέρνηση, προκειμένου να ψηφιστεί αύριο με το φορολογικό νομοσχέδιο, ώστε να εκπληρωθεί νομικά και η τελευταία υποχρέωση προς τους δανειστές και η Αθήνα να λάβει τη Δευτέρα το πρώτο μέρος της δόσης.

Διαθεσιμότητα: Τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς φέρνει τη δόση των 4 δισ



Εγκρίθηκε από το EuroWorking Group η εκταμίευση της δόσης ύψους 4 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι αύριο θα περάσει από τη Βουλή τροπολογία που θα ρυθμίζει θέματα κινητικότητας του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταίροι μας ήταν επιφυλακτικοί στην εκταμίευση των 4.000.000 ευρώ καθώς στην εξέταση της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων, δεν είχε ολοκληρωθεί στο σύνολό του το θέμα με την κινητικότητα των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, έχουν υλοποιηθεί 21 από τα 22 προαπαιτούμενα και αύριο κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα εντάσσονται και οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών που εξαιρούνταν με το πολυνομοσχέδιο. Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι η δόση θα εκταμιευθεί τη Δευτέρα.


Σε διαθεσιμότητα μεταπτυχιακοί εκπαιδευτικοί & δημοτικοί αστυνομικοί


Δεν θα γλιτώσουν τελικά την ένταξη σε διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί και οι δημοτικοί αστυνομικοί, κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, καθώς οι αριθμοί δεν έβγαιναν το EuroWorking Group έθεσε ως προϋπόθεση  για την εκταμίευση της δόσης ύψους 4 δισ. ευρώ,  ότι αύριο θα περάσει από τη Βουλή τροπολογία που θα ακυρώνει τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που εξαιρούσε τους εκπαιδευτικούς (πρόκειται για 245), κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών

Αντιστοιχη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει το επόμενο διάστημα για τους  περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα.

Καταθέτουν πρόσθετη διάταξη για τη διαθεσιμότητα


Διάταξη που περιγράφει επακριβώς τον αριθμό των υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του μήνα καταθέτει η κυβέρνηση, προκειμένου να ψηφιστεί αύριο με το φορολογικό νομοσχέδιο, ώστε να εκπληρωθεί νομικά και η τελευταία υποχρέωση προς τους δανειστές και η Αθήνα να λάβει τη Δευτέρα το πρώτο μέρος της δόσης.

Η διάταξη κατατίθεται μετά από απαίτηση των δανειστών, που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως προέκυψε από την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης του EuroWorking Group.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως η τρόικα απέρριψε τελικά τον όρο να εξαιρεθούν της κινητικότητας όσοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Αντίθετα, ισχύουν οι εξαιρέσεις που έχουν ανακοινωθεί για τους τρίτεκνους.

Συνολικά το πρώτο κύμα της κινητικότητας μέχρι το τέλος του μήνα περιλαμβάνει:
  • 2.134 εκπαιδευτικούς
  • 2.234 σχολικούς φύλακες
  • 58 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ήδη, μετά τους εκπαιδευτικούς, στη διαθεσιμότητα πέρασαν από σήμερα και οι σχολικοί φύλακες, παραλαμβάνοντας τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Οι δήμαρχοι, πάντως, απειλούν με ομαδικές παραιτήσεις και προαναγγέλλουν προσφυγή στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, ώστε να μην προχωρήσει η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων και ο έλεγχος των οικονομικών τους από το Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αναζητά 5.500 ακόμη υπαλλήλους για να ενταχθούν σε κινητικότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο και άλλους 12.500 μέχρι το τέλος του έτους. Οι βασικές δεξαμενές για την κινητικότητα είναι ως τώρα τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", έθεσε θέμα για το υπουργείο Παιδείας, λέγοντας πως ο κ. Αρβανιτόπουλος απέρριψε ως μη εφικτό το οργανόγραμμα που μιλά για αποχώρηση 15.000, ενώ ο ίδιος πιστεύει οτι μπορεί να υπάρξει διαθεσιμότητα και από εκεί.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επανέλαβε μέσω του ρ/σ Αθήνα 98.4 πως "δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε ζητήθηκε περαιτέρω συμβολή στη διαθεσιμότητα από εκπαιδευτικούς" και τόνισε ότι "με τους 2.000 εκπαιδευτικούς που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα, που η συντριπτική πλειοψηφία τους θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες, οι 151.000 εκπαιδευτικοί σήμερα έχουν διασφαλίσει την εργασία τους".

Στο μεταξύ, υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Παιδείας η κατάργηση 118 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το ΑΣΕΠ και ζήτησε τη συνδρομή του στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Παράλληλα, από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισπεύδει τον έλεγχο των πιστοποιητικών σπουδών των δημοτικών αστυνομικών που βγαίνουν σε κινητικότητα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Την ανάγκη για ένα νέο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. "Τη μεταπολίτευση μπορούμε να την τιμήσουμε ουσιαστικά, αν διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης, ώστε να φτάσουμε σε ένα νέο κράτος, κανονικό, στην υπηρεσία του πολίτη, του δημοσίου συμφέροντος και της ανάπτυξης" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την ΕΑΒ και κατήγγειλε την κυβερνηση ότι αποδυναμώνει την αμυντική βιομηχανία, ενώ υποσχέθηκε και πάλι επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Στην αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις επιμένει η ΔΗΜΑΡ, ενώ κριτική για τα τεκταινόμενα στο Δημόσιο ασκούν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου