Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συνάντηση ΠΟΑΣΥ με δήθεν Πανελλήνια Ομοσπονδία Δημοτικών Αστυνομικών (το πρωτοβάθμιο ΠΑΣΔΑΠΥ)

Για μια ακόμη φορά μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι το πρωτοβάθμιο κλαδικό σωματείο ΠΑΣΔΑΠΥ με έδρα τον Πειραιά (στο καταστατικό φέρεται ως έδρα η Αθήνα) εμφανίζεται δήθεν ως Ομοσπονδία και ως πανελλαδικός εκπρόσωπος των δημοτικών αστυνομικών. Δεν θα αναφερθούμε ούτε στο παρασκήνιο του νόμου 3731 ούτε πουθενά αλλού. Θα πούμε μόνο ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ένας σύλλογος απών από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις του κλάδου μέσω διασυνδέσεων και παραπλάνησης φέρεται να εκφράζει την άποψη των δημοτικών αστυνομικών. Το μόνο θεσμικό δευτεροβάθμιο όργανο για τη Δημοτική Αστυνομία είναι η ΠΟΕ-ΟΤΑ, είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Και θα φροντίσουμε αυτό να γίνει γνωστό και στην ΠΟΑΣΥ και παντού. Και αν κάποιος πρωτοβάθμιος σύλλογος δύναται ηθικά να παρέμβει, αυτός είναι το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, ως ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος σύλλογος του κλάδου.


Τί συζήτησε η ΠΟΑΣΥ με την ομοσπονδία των δημοτικών αστυνομικών 
 

Μετά τις πρόσφατες αιφνιδιαστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για την κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και της πρόσληψης άγνωστου αριθμού Δημοτικών Αστυνομικών από την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας συνάντηση με τοπροεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοτικών Αστυνομικών αποτελούμενο από τους κ.κ. κ. ΚΑΨΟΚΟΛΗ Κων/νο Πρόεδρο, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Θεόδωρο Γενικό Γραμματέα και ΚΙΜΙΝΟ Γεώργιο έφορο οργανωτικού.

  Κατά τη συνάντηση τονίστηκε και από τις δυο πλευρές ότι πρέπει να διατηρηθούν οι διακριτοί ρόλοι τόσο της Δημοτικής όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να λειτουργήσουν αυτές με βάση το θεσμικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια, κατόπιν και δικών μας αγώνων, και που δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε σε όλο του το εύρος με αποτέλεσμα να μην έχει αναδειχθεί πλήρως αφενός η χρησιμότητα του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας αφετέρου δε η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των ομοειδών Σωμάτων και Υπηρεσιών αστυνόμευσης.

  Τονίστηκε, επίσης, ότι παρά την καθολική αντίθεση των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων, όσο και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της, χωρίς να υπάρχει διάλογος και ενημέρωση με τους εργαζόμενους.

  Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της επικοινωνίας μας και ο συντονισμός του αγώνα μας ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω αιφνιδιασμοί και άλλες δυσμενείς για τον εργασιακό μας χώρο, ενέργειες.

  Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί τη διαδικασία του διαλόγου με το συνδικαλιστικό μας κίνημα και να σταματήσει το «ράβε ξήλωνε» στις ευαίσθητες υπηρεσίες της ασφάλειας του πολίτη, που μόνο αρνητικά αποτελέσματα επιφέρει στον ένστολο, σε υπηρεσιακό και προσωπικό επίπεδο, όσο και στην ίδια την κοινωνία.

Πηγή: ΠΟΑΣΥ , bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου