Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Το Δημοτικό Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην τελευταία του συνεδρίαση ψήφισε το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ ενάντια στην ανάλγητη απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων, καθαριστριών κ.λ.π, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την Αιφνιδιαστική, Απαράδεκτη, Άδικη και Αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων, καθαριστριών κ.λ.π, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κατάργηση των Υπηρεσιών αυτών, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας των Ο.Τ.Α, που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Καταργεί κάθε εύνοια Δημοκρατίας , πετά στα σκουπίδια την ζωή, το μέλλον και τα όνειρα χιλιάδων εργαζομένων. Οδηγεί την ελληνική οικογένεια και κοινωνία στην εξαθλίωση.

Το έργο που επιτελεί η δημοτική αστυνομία είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς ελέγχει την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές.

Παράλληλα ελέγχει την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους, την τήρηση των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, καθώς και την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών και την στάθμευση των οχημάτων.

Το έργο της δημοτικής αστυνομίας είναι πολυσήμαντο και οι υπάλληλοι της μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη, από την ώρα που καταργείται η υπηρεσία τους. ΖΗΤΑΜΕ από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την συγκεκριμένη αντεργατική απόφαση της. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα στέκονται δίπλα στους αγώνες της ΠΟΕ ΟΤΑ και των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου