Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συνδικαλιστές Ν.Δ.: «Κατά λάθος αυτοκριτική το μαλ…κα του Σαμαρά!» - Ανακοίνωση της ΠΟΠ-ΟΤΑ


Δριμεία επίθεση προς τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η προσκείμενη στη ΔΑΚΕ Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΟΤΑ (ΠΟΠ-ΟΤΑ),  επικεντρώνοντας μάλιστα με εμφανή διάθεση ειρωνίας στο χθεσινό περιστατικό με το λάθος βίντεο και το «γ…ω το κεφάλι μου μαλ….κα»: «κανείς δεν θα διαφωνήσει  στην έστω και κατά λάθος δημόσια αυθόρμητη αυτοκριτική του μετά από ένα ανθρώπινο λάθος»,  τονίζει χαρακτηριστικά! 


Η κατά τα άλλα… φίλα προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία συνδικαλιστική παράταξη, κουνάει το δάχτυλο στον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στο διάγγελμα που συνηθίζει τελευταία ο Πρωθυπουργός  είπε ότι έλυσε το παλαμάρι και το πλοίο ξεκίνησε. Μεγάλη εξέλιξη αν φανταστεί κανείς ότι λίγες μέρες πριν  στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι σπάει αυγά. Του θυμίζουμε όμως ότι μία Τετάρτη όπως και χθές, έλυσε το παλαμάρι και ξεκίνησε  και ο Τιτανικός μη γνωρίζοντας ότι 5 μέρες μετά τον περίμενε ένα παγόβουνο καταμεσής στον Ατλαντικό. Και βέβαια κανείς δεν θα διαφωνήσει  στην έστω και κατά λάθος δημόσια αυθόρμητη αυτοκριτική του μετά από ένα ανθρώπινο λάθος», προσθέτουν  με έκδηλη τη διάθεση ειρωνείας οι συνδικαλιστές της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, η ΠΟΠ-ΟΤΑ, δηλώνει πως θα συνεχίσει τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις, έτσι ώστε να μην επιτραπεί «σε ισχνές πλειοψηφίες  152 ανθρώπων  με τα δώρα των 50 εδρών να καταστρέφουν την ζωή μας».

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΠ-ΟΤΑ:
H Κυβέρνηση υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της Τρόϊκα ψήφισε  για μια  ακόμη φορά οριζόντια μέτρα στέλνοντας  χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Χτύπησε πάλι τον φτωχό συγγενή δηλαδή την Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία  αφού εξαθλίωσε  3 χρόνια τώρα με περικοπές  πόρων τώρα την αποδομεί και σε  επίπεδο υπηρεσιών αφήνοντας  εκτεθειμένους τους Δημάρχους και ανίκανους να προστατέψουν τα παιδιά στα σχολεία  και τους Δημότες  τους στις  πόλεις,  από την ασυδοσία  και το παρεμπόριο αφού δεν θα έχουν  πλέον σχολικούς φύλακες και Δημοτική Αστυνομία.

Στο διάγγελμα που συνηθίζει τελευταία ο Πρωθυπουργός  είπε ότι έλυσε το παλαμάρι και το πλοίο ξεκίνησε.

Μεγάλη εξέλιξη αν φανταστεί κανείς ότι λίγες μέρες πριν  στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι σπάει αυγά.

Του θυμίζουμε όμως ότι μία Τετάρτη όπως και χθές, έλυσε το παλαμάρι και ξεκίνησε  και ο Τιτανικός μη γνωρίζοντας ότι 5 μέρες μετά τον περίμενε ένα παγόβουνο καταμεσής στον Ατλαντικό.

Και βέβαια κανείς δεν θα διαφωνήσει  στην έστω και κατά λάθος δημόσια αυθόρμητη αυτοκριτική του μετά από ένα ανθρώπινο λάθος.

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ μαζί με τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοικηση δώσαμε έναν αγώνα όλες αυτές τις μέρες  για να αποτρέψουμε  τις σκληρές και κυρίως ΑΔΙΚΕΣ και οριζόντιες απολύσεις.
Δείξαμε  ότι όλες οι απολύσεις είναι άδικες όπου κι αν γίνονται σηκώνοντας το βάρος μαζί με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς  όλου του Δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου.

Αγωνιστήκαμε  κατά των διακρίσεων που επιβάλλουν τα ΜΜΕ.

Ξέραμε  από την αρχή ότι οι περικοπές στόχο είχαν και τον ιδιωτικό τομέα  αφού είναι  κοινό μυστικό ότι οι μισθοί του Δημοσίου ωθούν προς τα πάνω και τους μισθούς των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Η κοινωνία λειτουργεί συνεκτικά  και ο  κάθε κρίκος της αλυσίδας συγκρατεί τον επόμενο, έτσι οι 15.000 μισθοί των απολυμένων θα λείψουν από την αγορά επιδεινώνοντας την ζοφερή εικόνα  του ήδη χειμαζόμενου επιχειρηματικού κόσμου.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση το μόνο ανακουφιστικό μαξιλάρι της κοινωνίας

Αποδομείται, στερώντάς της κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες προς τους ανήμπορους και αδύνατους οικονομικά .

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε  ότι ο αγώνας  δεν τελείωσε.

Καλούμε τους εργαζόμενους αλλά και την ΚΕΔΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνισθεί κυρίως για την αξιοπρέπεια των μελών της  που στο κάτω-κάτω είναι αιρετοί και τους επέλεξε η κοινωνία  για να εφαρμόσουν τα προγράμματά τους.

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους να αγωνισθούν μαζί μας.

Είμαστε  πλειοψηφία  και δεν θα επιτρέψουμε σε ισχνές πλειοψηφίες  152 ανθρώπων  με τα δώρα των 50 εδρών να καταστρέφουν την ζωή μας.

Ο Αγώνας  συνεχίζεται!!!

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου