Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ηγουμενίτσα: Κάνει πίσω ο πρώτος δήμαρχος που παραιτήθηκε κανονικά…

Κάνει πίσω και δεν θα εμμείνει τελικά στην παραίτηση του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, μετά την απόρριψη του αιτήματος, από τον γενικό γραμματέα της  Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κάτσινος  ήταν ο πρώτος δήμαρχος, που διαμαρτυρόμενος για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας και κινητικότητας στους Δήμους, είχε υποβάλλει κανονικά την παραίτησή του στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με τους 25 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας , που είχαν υποβάλλει μόνο πολιτική παραίτηση.

Μιλώντας στο aftodioikisi.gr, ο κ. Κάτσινος υποστήριξε ότι θα παραμείνει Δήμαρχος και θα συνεχίσει το έργο του, μη κάνοντας δεκτές και τις παραιτήσεις που υπέβαλλαν οι 15 από τους 17 δημοτικούς Συμβούλους.

Σε ερώτηση σν  οι λόγοι που τον οδήγησαν σε παραίτηση παραμένουν, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας απάντησε ότι παραμένουν, σημειώνοντας όμως ότι δεν θα είχε νόημα το να επιμείνει στην παραίτηση του, χωρίς συμπαράσταση ή ανάλογη στάση και από άλλους δημάρχους.

«Θα γινόμασταν γραφικοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κάτσινος είχε υποβάλλει την παραίτησή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 11 Ιουλίου αντιδρώντας  στην διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και των Σχολικών Φυλάκων, που οδηγούσαν τον Δήμο Ηγουμενίτσας σε αδυναμία λειτουργίας και μια πλειάδα εργαζομένων στην εξαθλίωση.

Μάλιστα σε δηλώσεις του, ο κ. Κάτσινος είχε  κάνει σαφείς τις προθέσεις του και τη διαφωνία του με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ και μάλιστα είχε καλέσει όλους τους Δημάρχους της χώρας να παραιτηθούν.

Στις 29 Ιουλίου ο γενικός γραμματέας περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης, δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του διότι οι λόγοι που επικαλείτο δεν ήταν βάσιμοι, αλλά και γιατί  η παραίτησή του ερχόταν οε αντίθεση με την εντολή που είχε  από το εκλογικό σώμα τον οποίο τον εξέλεξε στη θέση αυτή προκειμένου να εξαντλήσει απρόσκοπτα τη θητεία του έως τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου