Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Δήμαρχος Ρόδου: «Σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες να μετακινηθούν δημοτικοί αστυνόμοι»

Tη μετακίνηση μέρους των δημοτικών αστυνόμων σε υπηρεσίες ελεγκτικών μηχανισμών στο νησί της Ρόδου που είναι χρόνια υποστελεχωμένες, ζητά, με σχετικό έγγραφό του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς και άλλους φορείς, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη. Η επιστολή κοινοποιείται στους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και στους βουλευτές Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κουσουρνάς επισημαίνει πως το ανθρώπινο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας μπορεί να απορροφηθεί και να αξιοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Κουσουρνά είναι η ακόλουθη:

Κύριοι υπουργοί, κυρία και κύριοι βουλευτές, όπως ήδη γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 81 του Ν.4172/2013 (ΦΕΚ Α' 167) «από τις 23.9.2013 καταργούνται στους δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.2 του ν. 4093/2012 (Α'222)».

Στον Καλλικρατικό ενιαίο Δήμο Ρόδου, υπηρετούν εκατόν έξι (106) Δημοτικοί Αστυνομικοί κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ οι οποίοι θα ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας και στη συνέχεια σε αυτό της κινητικότητας, την 23η Σεπτεμβρίου 2013.

Οι περισσότεροι των ως άνω, είναι υπάλληλοι αυξημένων προσόντων και συγκεκριμένα κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, πτυχίων Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι., πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και άλλων δεξιοτήτων.

Προκειμένου το ανθρώπινο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας, να απορροφηθεί και να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα και σε άλλες Υπηρεσίες (πέραν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Δικαιοσύνης) του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο νησί της Ρόδου, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε στα πλαίσια της κινητικότητας να μετακινηθεί μέρος των παραπάνω υπαλλήλων αυτών σε υποστελεχομένες Υπηρεσίες (που διαθέτουν ανάλογους ελεγκτικούς μηχανισμούς) όπως του ΣΔΟΕ, Ελεγκτές του ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ), Τελωνείο, Ελεγκτές Υπουργείου Ανάπτυξης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δ/νση Εμπορίου, ΚΕΛΑΥΕ, Δ/νση Περιβάλλοντος ) κτλ.

Πιστεύουμε και ευελπιστούμε πως θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας αυτό -λαμβάνοντας υπόψη και τη νησιωτικότητα-προκειμένου αφενός το νησί μας να μην απολέσει ένα τόσο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου, να αξιοποιηθεί εντός άλλων Υπηρεσιών του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα».

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/, http://www.rodiaki.gr/

2 σχόλια:

  1. Συναδελφοι, κινητοποιηστε τους Δημαρχους σας να στειλουν αντιστοιχες επιστολες στους ιδιους αποδεκτες!! Αν υπαρχουν πολλες αιτησεις, θα "σωθουν" ολο και πιο πολλοι δημοτικοι αστυνομικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη σημερινη εγκυκλιο στο κεφαλαιο Δ παρ.10 αναφερει οτι οι φορεις του Ευρυτερου Δημοσιου Τομεα θα πρεπει να αιτηθουν με αιτιολογηση των υπηρεσιακων τους αναγκων την καλυψη κενων απο τους υπο διαθεσιμοτητα υπαλληλους των αθρων 80,81(Δημ.Αστυνομικοι) και 82.Τωρα αρχιζει το κρισιμο χρονικο διαστημα....Λεμε ναι στην ΕΛΑΣ, λεμε ναι στο Υπουργειο Δικαιοσυνης αλλα λεμε ναι και σε οποιοδηποτε αλλο φορεα "ανοιξει" θεσεις...Κανενας Δημ.Αστυνομικος να μη χασει την εργασια του...Συναδελφοι (ΕΚΕΔΑ) προσπαθηστε να πιεσετε τις Κεντρικες Διοικησεις των Φορεων (στην Αθηνα) να εκδηλωσουν ενδιαφερον για εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή