Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Κλείνουν και τα «παράθυρα» διάσωσης από τη διαθεσιμότητα - Το ΥΔιΜΗΔ μέσω... υπηρεσιακών διευκρινίσεων συρρικνώνει τον αριθμό των υπαλλήλων που εξαιρούνται

Οδηγίες προς τις δημόσιες υπηρεσίες για την εφαρμογή της κινητικότητας, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (νόμος 4172/2013 πλέον), αλλά και για να μην βρεθούν «παράθυρα» (ή να στενέψουν τα περιθώρια) εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 4172/2013 (ΦEK 167/A/23.7.2013)


1. Εκδίδεται διαπιστωτική πράξη κατάργησης του συνόλου των θέσεων της ειδικότητας που καταργείται και αναρτάται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων των υπαλλήλων οι οποίοι εξαιρούνται. Η παρούσα διαπιστωτική πράξη κοινοποιείται ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Η.Δ. (dipid@ydmed/gov.gr) .
2. Εκδίδονται ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνται και αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
3. Η δικαστική απόφαση που ορίζει τον δικαστικό συμπαραστάτη πρέπει να είναι τελεσίδικη για να εξαιρεθεί ο υπάλληλος από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπάλληλος ο οποίος έχει διοριστεί ειδικός επίτροπος τέκνου δεν εξαιρείται.
4. Υπάλληλος ο οποίος κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εν μέσω διαθεσιμότητας, υποβάλλει την παραίτησή του στον φορέα προέλευσης.
5. Υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή
υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67 %, ή
υπάλληλος με τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε. , όπως ισχύει, με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ,
εξαιρείται της διαθεσιμότητας εφόσον προσκομίσει στην υπηρεσία του πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ ή για το πριν την 1.1.2011 χρονικό διάστημα γνωμάτευση σε ισχύ της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος, ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67% Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία θέσης σε διαθεσιμότητα, εφόσον προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. με ποσοστό τουλάχιστον 67%. Στη συνέχεια παρατίθενται αναλυτικά τα δικαιολογητικά εξαίρεσης.

Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ από το ΒΗΜΑ:

Οι... υπηρεσιακές διευκρινήσεις, όπως τιτλοφορείται το σχετικό έγγραφο, άρχισαν να αποστέλλονται ενόσω «μερεμετίζονταν», όλη την ημέρα χθες Πέμπτη, τα κριτήρια για την ένταξη υπαλλήλων στη διαθεσιμότητα, αλλά και για την … απένταξή τους ακολούθως από αυτήν, με κατεύθυνση είτε προς την έξοδο από το δημόσιο είτε προς την μετακίνησή τους, εφόσον βρεθεί θέση για κάλυψη.

Την ίδια ώρα, Μαξίμου και Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «μετράνε κεφάλια», για να μην… πέσουν έξω στις κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα, όπως έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, σχολιάζοντας τις λίστες με τους αριθμούς υπαλλήλων ανά ειδικότητα, κλάδο, τμήμα που εστάλησαν από τα υπουργεία σχετικά με το «πλεονάζον» προσωπικό.

Συγκρίνουν τα στοιχεία με βάση το στόχο για 12.500 υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα ως το Σεπτέμβριο, αλλά και για 4.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου.

Στο μεταξύ, είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος με τον οποίο σχηματοποιήθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διευκρινιστικές κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες για την εφαρμογή του  Ν. 4172/2013 (ΦEK 167/A/23.7.2013).

Ετσι, θα πρέπει να εκδίδεται διαπιστωτική πράξη κατάργησης του συνόλου των θέσεων της ειδικότητας που καταργείται και να αναρτάται στην «Διαύγεια», συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων των υπαλλήλων οι οποίοι εξαιρούνται. Επίσης, εκδίδονται  ατομικές διαπιστωτικές πράξεις ένταξης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνται. Ηδη η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε για τους 2.122  εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η δικαστική απόφαση, που ορίζει τον δικαστικό συμπαραστάτη, πρέπει να είναι τελεσίδικη για να εξαιρεθεί ο υπάλληλος από το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τους λόγους εξαίρεσης, που συνεχώς «συρρικνώνονται», υπάλληλος ο οποίος έχει διοριστεί ειδικός επίτροπος τέκνου δεν αποφεύγει τη διαθεσιμότητα.  

Επίσης προβλέπεται ότι υπάλληλος ο οποίος κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εν μέσω διαθεσιμότητας, υποβάλλει την παραίτησή του στον φορέα προέλευσης.

Τέλος, διευκρινίζεται πότε εξαιρείται της διαθεσιμότητας υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% ή υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% είτε υπάλληλος με τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών, με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ, και συνοικεί με αυτόν με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Θα εξαιρεθεί μόνον εφόσον προσκομίσει στην υπηρεσία του «φρέσκο» πιστοποιητικό από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α). σε ισχύ - ή για το πριν την 1.1.2011 χρονικό διάστημα γνωμάτευση σε ισχύ της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, στην οποία υπαγόταν ο υπάλληλος, - ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία ένταξης σε διαθεσιμότητα, εφόσον προσκομίσει από ΚΕΠΑ πιστοποιητικό αναπηρίας με ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Εξάλλου, είναι πλήθος τα επικυρωμένα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να ελεγχθεί η αλήθεια και η ακρίβεια των ιδιοτήτων που επικαλούνται υπάλληλοι για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα.

Μια …ντάνα πιστοποιητικά ζητούνται προκειμένου να διαπιστωθεί  εάν ισχύει η δήλωση υπαλλήλων ότι είναι πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία, ότι έχουν αποκλειστικώς τη γονική μέριμνα ανήλικου τέκνου ή ότι ο σύζυγος ή η σύζυγος του υπαλλήλου έχει ενταχθεί στη διαθεσιμότητα δυνάμει του ν.4172/13.

Πράγματα, δηλαδή, που υποτίθεται θα έπρεπε να γνωρίζει η υπηρεσία για τον υπάλληλό της, είτε να μπορεί να τα βρει εύκολα από την βάση δεδομένων, του θεωρητικώς διασυνδεδεμένου ηλεκτρονικά Δημοσίου! 


Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντικειμενικά, δίκαια και με διαφάνεια η κινητικότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά: «Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη.

» Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης. Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοστούν άμεσα και απαρέγκλιτα από το σύνολο των Υπουργείων και των εμπλεκομένων φορέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου