Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας «εξαντλεί» την Τροχαία - Ρεκόρ κλήσεων - «Δεν αντέχουμε» λένε οι αστυνομικοί

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει φέρει τους άνδρες της τροχαίας στα όριά τους, αφού καλούνται να κάνουν αυτό που είχαν σταματήσει εδώ και χρόνια: να ελέγχουν την παράνομη στάθμευση.

Τα στοιχεία του τελευταίου τριημέρου, μόνο για την Αττική, είναι αποκαλυπτικά. Τη Δευτέρα, κόπηκαν 1.128 κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Πρόκειται για νέο ρεκόρ αφού το προηγούμενο ήταν την Κυριακή με 1.107 κλήσεις.

Πιο αναλυτικά: από τις 1.128 κλήσεις οι 877 ήταν σε Ι.Χ. 20 σε Δ.Χ., 205 σε δίκυκλα, 24 σε φορτηγά και 2 σε λεωφορεία. Επίσης αφαιρέθηκαν 17 πινακίδες κυκλοφορίας από Ι.Χ.
Το «σαφάρι» της Τροχαίας είχε ξεκινήσει το Σάββατο, όταν και κόπηκαν 1.132 κλήσεις για παράνομη στάθμευση ενώ για εννέα οχήματα προχώρησαν και σε αφαίρεση πινακίδων. 

«Μας εξαντλούν και διακινδυνεύουν τη σχέση μας με την κοινωνία» 

Οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των αστυνομικών είναι έντονες.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο να ασχολούμαστε με τραπεζοκαθίσματα, αδέσποτα ζώα και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος. 

«Η αστυνομία πάντα είχε την αρμοδιότητα, όμως τα τελευταία χρόνια τις είχαμε “μοιραστεί” με τους δημοτικούς αστυνομικούς. Τώρα τρέχουμε για όλα και έχουμε ήδη εξαντληθεί», λέει χαρακτηριστικά και προβλέπει ότι αυτό θα πλήξει το κύρος του αστυνομικού απέναντι στους πολίτες. 

«Η σχέση με την κοινωνία θα τεθεί εν αμφιβόλω πολύ σύντομα. Δεν θα προλαβαίνουμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις απαιτήσεις και αυτό θα δημιουργήσει ρήξη. Μας έχουν φορτώσει επιπρόσθετα καθήκοντα, δευτερεύουσας σημασίας και τα σημαντικά δυστυχώς θα έρθουν σε δεύτερη μέρα. Η αστυνομία έκανε πια άλμα.... 40 χρόνια πίσω». 

Πάντως από το αρχηγείο δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να δοθεί κάποια άλλη λύση. «Οι έλεγχοι για τις παράνομες σταθμεύσεις, που συχνά αποτελούν και αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, θα συνεχιστούν αμείωτα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου