Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Μιχελάκης: Θα εκδοθούν δύο ΚΥΑ από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης & τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών

Εθνική υποχρέωση όλων είναι να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και εξηγεί ότι στους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έλαβε και προπάντων να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να ανοίξει η πόρτα για μια νέα ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

«Αυτή τη δέσμευση εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους εταίρους μας και η προοπτική αυτή δεν μπορεί να χαθεί σε καμία περίπτωση» τονίζει, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι αρμόδιοι υπουργοί παίρνουν αποφάσεις οι οποίες σηκώνουν βελτιώσεις, τροποποιήσεις ή διορθώσεις.

«Σε κάθε περίπτωση βάζουμε όλοι -και το τονίζω- το εθνικό συμφέρον πάνω απ' όλα. Άλλωστε, αρκετές φορές μέχρι σήμερα υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε επιμέρους ζητήματα. Την κρίσιμη, όμως, ώρα όταν από τη μια μπαίνουν τα επιμέρους και από την άλλη το εθνικό συμφέρον, η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα» σημειώνει.

Για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου της ΝΔ με άλλους κομματικούς σχηματισμούς ή με πρόσωπα που ανήκουν σε άλλους χώρους στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, απαντά πως μέχρι το επόμενο καλοκαίρι έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι ήταν λάθος η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ενώ εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε μπορεί να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σχέδιο νέου κώδικα ιθαγένειας ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα νέου εκλογικού νόμου. Επιπλέον σχετικά με τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι εξαιρούνται όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που θεσπίστηκαν για κοινωνικούς λόγους και στη συνέχεια θα μπουν σε εφαρμογή δύο ΚΥΑ που θα εκδοθούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

«Σε κάθε περίπτωση πριν από κάθε μετακίνηση θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος εάν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης» επισημαίνει.

Πηγή:  http://news.in.gr/

1 σχόλιο:

  1. "...θα μπουν σε εφαρμογή δύο ΚΥΑ που θα εκδοθούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια...".

    Ελπίζω ο Δένδιας να μη βάλει τίποτε αυθαίρετα ηλικιακά κριτήρια, για τους παρακάτω λόγους:

    1. δεν έχουμε νέες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ, αλλά μεταφορά καταργηθείσης - παρανόμως - υπηρεσίας.

    2. υπάρχουν πολλοί εν ενεργεία αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, που είναι σχετικά αυξημένης ηλικίας

    3. οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Δημοτικοί Αστυνομικοί κατέχουν κυρίως θέσεις ευθύνης. Φανταστείτε να μεταφερόταν, εν μία νυκτί, η ΕΛ.ΑΣ π.χ. στην Πυροσβεστική και οι πυροσβέστες να απέκλειαν όλους τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της πρώτης!...

    Αν, παρ' όλα αυτά, το επιχειρήσουν, ας ανοίξουν οι θέσεις να πάμε σ' οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, ανάλογα με τα προσόντα του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή