Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Προσφυγή κατά της απόφασης του δημάρχου Ρόδου καταθέτουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που απολύθηκαν λόγω πλαστών δκαιολογητικών

Στην αντεπίθεση περνούν οι τέσσερις δημοτικοί αστυνόμοι οι οποίοι είδαν την πόρτα της εξόδου από την Υπηρεσία, ύστερα από την απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και σύμφωνα με την οποία απολύονται από την μέχρι σήμερα λειτουργούσα Δημοτική Αστυνομία.

Οι τέσσερις δημοτικοί αστυνόμοι, με βάση τις πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ», αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή κατά της απόφασης του Δημάρχου ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, καθώς και αίτηση αναστολής, η οποία θα συνοδεύεται με αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Της Άννας Σαρρή

Οι δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κατάθεσης πλαστών δικαιολογητικών εγγράφων προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσληψή τους στη Δημοτική Αστυνομία Ρόδου, είχαν χθες συνάντηση με τους δικηγόρους τους, Μανόλη Κουτσούκο και Μιχάλη Κόκκινο, με το πέρας της οποίας αποφασίστηκε να κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης που υπέγραψε ο δήμαρχος Ρόδου. Η προσφυγή θα κατατεθεί ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, όπως και η αίτηση αναστολής, η οποία θα συνοδεύεται από αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής. Μέσω αυτών θα ζητούν ουσιαστικά την ακύρωση της απόφασης που υπέγραψε ο Δήμαρχος, Ρόδου, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μία «καθόλα παράνομη πράξη».

Τα δικηγορικά γραφεία των Μανόλη Κουτσούκου και Μιχάλη Κόκκινου, τα οποία ήταν και αυτά που κατέθεσαν τις σχετικές γνωμοδοτήσεις προς τον Δήμο της Ρόδου, περί αδυναμίας λήψης απόφασης απόλυσης των συγκεκριμένων υπαλλήλων, αναμένεται να σταθούν – πέραν όλων των άλλων – σε τρία βασικά σημεία:
  1. Στο ότι τα ατοπήματα στα οποία φέρονται να έχουν υποπέσει οι δημοτικοί αστυνόμοι, έχουν τελεστεί προτού αυτοί απασχοληθούν ως δημοτικοί υπάλληλοι. Επομένως, δεν προκύπτει η τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων.
  2. Στο ότι το ζήτημα των διοικητικών παραπτωμάτων έχει παραγραφεί, αφού η Δικαιοσύνη εξετάζοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει - ενάντια στους συγκεκριμένους υπαλλήλους - συμμετέχων στο διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί για την πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων στη Ρόδο, την απέρριψε, καθώς και ότι
  3. Το ποινικό μέρος της υποθέσεως δεν έχει ακόμη εξεταστεί (εκκρεμεί) και επομένως είναι αδύνατο να ληφθεί απόφαση νωρίτερα απ’ αυτή της Δικαιοσύνης.

Η «ΠΡΟΟΔΟΣ» για την απόφαση του δημάρχου
Στην απόφαση του Δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, να υπογράψει την απόλυση των τεσσάρων δημοτικών αστυνόμων, είχε αναφερθεί η «ΠΡΟΟΔΟΣ» στο φύλλο της 16ης Αυγούστου έτους 2013, αναφέροντας – μεταξύ άλλων - τα κάτωθι:

«Τον δρόμο της απόλυσης πήραν τέσσερις δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι με σχετική απόφαση που υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, έχουν τεθεί εκτός του Δήμου Ρόδου, καθώς φέρονται να προσελήφθησαν στην Υπηρεσία καταθέτοντας πλαστογραφημένα δικαιολογητικά. Η απόφαση της ανάκλησης του διορισμού των δημοτικών αστυνόμων φέρεται να ήταν μονόδρομος για τον Δήμαρχο, μετά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις και τις πιέσεις που δέχτηκε, τόσο από τους αρμόδιους υπουργούς, όσο και από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεονάρδο Ρακιντζή.

«Ο δήμος όφειλε να προβεί σε διοικητικές πράξεις μετά την αλληλογραφία που είχαμε με το υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αλλά και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεονάρδο Ρακιντζή, ο οποίος μας έστειλε δύο φορές σχετικές επιστολές, ξεκαθαρίζοντας πως εάν υπήρξαν πλαστογραφημένα δικαιολογητικά τότε ο τελικός διατάκτης του διορισμού, που είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος, έχει την ευθύνη για την ανάκληση του διορισμού των συγκεκριμένων υπαλλήλων», είχε σημειώσει ο δήμαρχος.

Επίκειται ντόμινο αποκαλύψεων
Διαστάσεις μεγαλύτερες από τις αρχικά διαφαινόμενες τείνει να λάβει και το ζήτημα των δημοτικών αστυνόμων που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά στους πρώην δέκα Δήμους του νησιού της Ρόδου. Όπως έγραψε η «ΠΡΟΟΔΟΣ» στο φύλλο της 21ης Αυγούστου έτους 2013, με βάση τις πληροφορίες τουλάχιστον 35 δημοτικοί αστυνόμοι προσελήφθησαν στην Υπηρεσία προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά!

Τα παραπάνω φέρονται να αποκαλύφθηκαν ύστερα από τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών πρόσληψης των δημοτικών αστυνόμων, η οποία έγινε από τους αρμοδίους υπαλλήλους Υπηρεσίας του Δήμου της Ρόδου. Από τη συγκέντρωσή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε με εντολή του Δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, κατόπιν υποδείξεων των συναρμόδιων υπουργείων Δημοσίας Τάξεως, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους φακέλους είναι ελλιπείς ή περιείχαν πλαστά πιστοποιητικά. Αυτές οι περιπτώσεις φέρονται να φθάνουν τις 35.

Πηγή:  proodos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου