Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ερώτηση πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκκρεμείς προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία από το 2009!

Διαβάστε παρακάτω την ερώτηση πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτριος Τσουκαλάς) που αφορά εκκρεμείς διορισμούς ομάδας επιτυχόντων σε παλαιότερες προκηρύξεις για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι επιτυχόντες αυτοί, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκαν και θα έπρεπε να είχαν ήδη διοριστεί ως δημοτικοί αστυνομικοί από το 2009!


Αθήνα, 03.09.13

ΕΡΩΤΗΣH


Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Εσωτερικών
- Δημόσιας Τάξης κ Προστασίας του Πολίτη
- Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Περί εκκρεμών προσλήψεων στη Δημοτική Αστυνομία»

Την ίδια στιγμή που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν δομές Δημοτικής Αστυνομίες, η Ελλάδα ‘πρωτοπορεί’ και καταργεί συλλήβδην το θεσμό. Σύμφωνα με το άρθρο 81του ν.4172/2013 (ΦΕΚ Α’ 167/23-07-2013), η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση θέσεων κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας , από 23.09.2013.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει μια άδικη μεταχείριση ομάδας επιτυχόντων σε παλαιότερες προκηρύξεις για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως είναι οι επιτυχόντες της προκήρυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αριθμό 1/2006, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν διορισθεί. Οι επιτυχόντες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, έχουν δικαιωθεί δικαστικά και θα έπρεπε να έχουμε ήδη διοριστεί - βάσει άμεσα εκτελεστέων δικαστικών αποφάσεων - ως δημοτικοί αστυνομικοί από το 2009! (παρατίθενται ενδεικτικά: αρ. απόφασης 1832/09 του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης).

Στον ως άνω νόμο, που ορίζει την κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν υπάρχει καμιά ειδική πρόβλεψη - ρύθμιση για την περίπτωση των επιτυχόντων της προκήρυξης 1/2006, παρόλο που είναι γνωστή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών η απαράδεκτη και μακρόχρονη καθυστέρηση των διαδικασιών για την πρόσληψη των επιτυχόντων. Θέτουμε υπόψη της κυβέρνησης, ότι οι επιτυχόντες έχουν περάσει από όλες τις προβλεπόμενες αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Το μόνο που εκκρεμούσε, ήταν το θέμα της εκπαίδευσης τους ως δημοτικοί αστυνομικοί, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια καθυστερούσε με διάφορες δικαιολογίες.

Επειδή, το Κράτος θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των επιτυχόντων της προκήρυξης 1/2006, διότι παραβιάζεται το άρθρο 4 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών.

Επειδή, οι επιτυχόντες υπάλληλοι, με τη διαρκή αναβολή ολοκλήρωσης της πρόσληψής τους, ουσιαστικά τελούν υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας, ειδικά σε αυτή την περίοδο κρίσης που διανύει η χώρα, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, εργασιακής επισφάλειας και βαθειάς οικονομικής ύφεσης.

Επειδή μετά την διάλυση της δημοτικής αστυνομίας το θέμα της εκπαίδευσης παύει να υφίσταται ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό των ανωτέρω επιτυχόντων.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Σε ποια τροπολογία – νομοθετική ρύθμιση προτίθενται να προβούν για την αποκατάσταση της αδικίας και το διορισμό αυτών των – επί μακρόν διοριστέων από δικαστικές αποφάσεις - δημοτικών αστυνομικών; 


Οι ερωτώντες βουλευτές:

Δημήτρης Γάκης
Δημήτρης Στρατούλης
Όλγα Γεροβασίλη
Αλέξης Μητρόπουλος
Δημήτριος Τσουκαλάς

 Δείτε την Ερώτηση: 


Πηγή: http://dimastin.blogspot.gr/

Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Η ειρωνεία είναι ότι λίγες ημέρες πριν την κατάργηση της υπηρεσίας είχαμε την πληροφόρηση ότι θα  προχωρούσαν οι σχετικές διαδικασίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου