Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

4.179 προσλήψεις στο Δημόσιο ως το τέλος του 2013 - Προσλήψεις 1.300 μόνιμων εφοριακών μέχρι το 2014

Κι όμως, γίνονται και προσλήψεις (στο Δημόσιο) εκτός από αθρόες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα). Τις νέες προκηρύξεις για μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους παρουσιάζει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος«. Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι διορισμοί θα κατανεμηθούν ως εξής: 


Συμβασιούχοι
-1469 σε Δήμους
-1000 σε παιδικούς σταθμούς
-820 στα ΕΛΤΑ
-120 στην ΕΥΔΑΠ

Αορίστου χρόνου
-300 στο υπουργείο Οικονομικών
-160 στη Σχολή Δικαστών
-100 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, «τρέχουν» επίσης 1748 θέσεις σε ΟΤΑ, ΔΕΗ, Μουσεία.

Η εφημερίδα «Εθνος» αναφέρεται ειδικά στις 300 προσλήψεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου (ακόμη 1.000 το 2014) στο υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυσχη του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Σημειώνει ότι οι διορισμοί θα γίνουν με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ στους οποίους θα συμμετάσχουν πτυχιούχοι και κάτοχοι μεταπτυχιακών. 


Προσλήψεις 1.300 μόνιμων εφοριακών στο υπ. Οικονομικών μέχρι το 2014


Την πρόσληψη 300 εφοριακών έως το τέλος του 2013 και επιπλέον 1.000 εφοριακών εντός του 2014 ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι νέοι υπάλληλοι, αυξημένων προσόντων, θα στελεχώσουν την ελεγκτική υπηρεσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Οι θέσεις θα αφορούν σε απόφοιτούς πανεπιστημίου με γνώσεις χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου, πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας και μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο ή στην Πολιτική Δικονομία ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο ή στην Ελεγκτική ή Λογιστική ή Χρηματοοικονομική ή διετής εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου ή της Πολιτικής Δικονομίας ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου ή της Ελεγκτικής ή Λογιστικής ή Χρηματοοικονομικής.
Η πρόσληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 2190, δηλαδή με σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: e-dimosio.gr
Διαβάστε επίσης σημερινό ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ
Δείτε και την επίσημη ανακοίνωση τουΥπουργείου Οικονομικών

Σχόλιο: Να καλυφθεί μεγάλος αριθμός θέσεων μέσω της κινητικότητας να υποθέσουμε ότι δεν το σκέφθηκε κανείς... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου