Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ρόδος: Ακόμα 4 δημοτικοί αστυνομικοί προσελήφθησαν παρανόμως

Μετά τις αποκαλύψεις για μεθοδεύσεις με τη χρήση πλαστών και ανυπόστατων στοιχείων για την πρόσληψη 6 δημοτικών αστυνόμων σε διαγωνισμό του 2004 και ακόμη μιας στο Δήμο Ιαλυσού, που εργάζεται πλέον ως εκπαιδευτικός, σε διαγωνισμό με διαδικασίες ΑΣΕΠ το 1997, ακόμη 4 νέες υποθέσεις έρχονται στο προσκήνιο από εσωτερικό έλεγχο της δημοτικής αρχής!!

Όπως έγραψε η "δ", η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, απεκάλυψε ότι με πλαστά δικαιολογητικά έχει προσληφθεί το 10% των δημοτικών αστυνομικών, που αντιστοιχεί σε περίπου 320 άτομα από τους 3.200 υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η υφυπουργός επικαλέστηκε μάλιστα στοιχεία δειγματοληπτικών ελέγχων που έχει πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Εν πάση περιπτώσει την 6η Αυγούστου 2013 η επιθεωρητής ελεγκτής του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Αν. Γιαννακοπούλου, απηύθυνε στο Δήμο Ρόδο έγγραφο με το οποίο ζητούσε συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Μετά από εξέταση των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων των υπαλλήλων, που απασχολούνται στην Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων του Δήμου Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι:

Ενας μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΔΕ23 Δημοτικής Αστυνομίας έλαβε μέρος στην αριθμ. 01/2006 προκήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσελήφθη παρά το γεγονός ότι ο τίτλος που κατέθεσε για την απόδειξη της γνώσης ξένης γλώσσας (Anglia Cerificate of English as a foreign language), δεν συμπεριλαμβάνεται στο παράρτημα Ι της προαναφερθείσας προκήρυξης "Τίτλοι ξένων γλωσσών - Τρόπος απόδειξης", ως τίτλος που αποδεικνύει τη γνώση της Αγγλικής γλώσσας στο επίπεδο " Πολύ καλά" ή "καλό".

Επιπλέον μια μόνιμη υπάλληλος του κλάδου ΔΕ23 Δημοτικής Αστυνομίας που έλαβε μέρος στην αριθμ. 01/2006 προκήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσελήφθη παρά το γεγονός ότι ο τίτλος που κατέθεσε για την απόδειξη της γνώσης ξένης γλώσσας (Anglia Cerificate of English as a foreign language), δεν συμπεριλαμβάνεται στο παράρτημα Ι της προαναφερθείσας προκήρυξης "Τίτλοι ξένων γλωσσών - Τρόπος απόδειξης", ως τίτλος που αποδεικνύει τη γνώση της Αγγλικής γλώσσας στο επίπεδο "

Μετά από εξέταση των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων των δημοτικών αστυνόμων που τηρούνται
στην Δημοτική Ενότητα Λινδίων διαπιστώθηκε ότι:

Μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΔΕ23 Δημοτικής Αστυνομίας που έλαβε μέρος στην αριθμ. 01/2009 προκήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσελήφθη παρά το γεγονός ότι ο τίτλος που κατέθεσε για την απόδειξη της γνώσης χειρισμού Η/Υ (ECDL), φέρει ημερομηνία έκδοσης/απόκτησης την 09/10/2009 ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων της προαναφερθείσας προκήρυξης ήταν η 06/10/2009.

Επιπλέον μόνιμος υπάλληλος του κλάδου ΔΕ23 Δημοτικής Αστυνομίας που έλαβε μέρος στην αριθμ. 01/2006 προκήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσελήφθη παρά το γεγονός ότι ο τίτλος που κατέθεσε για την απόδειξη της γνώσης ξένης γλώσσας (ZERTIFIKAT DEUTSCH του GOETHE-INSTITUT), δεν αποδεικνύει τη γνώση της γερμανικής γλώσσας στο επίπεδο "καλά", όπως απαιτείται από την προαναφερθείσα προκήρυξη (ZERTIFIKAT DEUTSCH FUR DEN BERUF) αλλά σύμφωνα με το ισχύον προσοντολόγιο στο επίπεδο "μέτρια".

Επίσης ο επιπλέον τίτλος που κατέθεσε για την απόδειξη της γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο «Καλά» (Edexcel-London tests of English Level 3-Upper Intermediate communication) φέρει ημερομηνία έκδοσης/απόκτησης τον Δεκέμβριο του 2006 ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων της προαναφερθείσας προκήρυξης ήταν η 12/09/2006.

Πηγή:  http://www.dimokratiki.gr/

Σχόλιο: Πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με πλαστά πιστοποιητικά, αλλά με δικαιολογητικά τα οποία όφειλε να απορρίψει η Επιτροπή της Περιφέρειας, τα μέλη της οποίας φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την αποδοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου