Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο: Να μη χάσουν τη δουλειά τους οι δημοτικοί αστυνομικοί

Το βασικό δικαίωμα των εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα υπερασπίστηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, σε ειδική συζήτηση που έγινε για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκφράζοντας καταρχάς την πάγια αντίθεση του ΚΚΕ στη συστηματική και μεθοδευμένη μετατροπή της δημοτικής αυτής υπηρεσίας σε άλλο έναν κατασταλτικό και φορομπηχτικό μηχανισμό (όπως έγινε με τον προσανατολισμό που της έδιναν όλα αυτά τα χρόνια οι διοικήσεις του δήμου), τόνισε την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι, και οι 1.100, στη δημοτική αστυνομία του δήμου, να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Υπενθύμισε ότι έτσι κι αλλιώς, για να δουλέψει αυτό το προσωπικό, υπάρχουν 28 αρμοδιότητες προβλεπόμενες στο σχετικό με τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας ΠΔ, όπως διαφύλαξη δημόσιων χώρων και δημοτικής περιουσίας, αλσών και πάρκων, έλεγχος για την εφαρμογή ή όχι αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή αρμοδιότητες που στην πλειοψηφία τους είναι μακριά και πέρα από την εικόνα που παγιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια στο λαό της Αθήνας, λόγω των επιλογών των δημάρχων ότι η δημοτική αστυνομία υπάρχει απλά και μόνο για να κόβει κλήσεις και πρόστιμα.

Στον αντίποδα η δημοτική αρχή εισηγείται να κρατηθούν στο δήμο μόλις 300 κι αυτοί κυρίως για να «επιβλέπουν» το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, άρα πάλι να κόβουν κλήσεις.

Ταυτόχρονα, και καθώς τα σχολεία άνοιξαν και είναι αφύλακτα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν στη δουλειά και στα καθήκοντά τους και οι απολυόμενοι σχολικοί φύλακες.

Πηγή: http://www.rizospastis.gr/

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο: Καταγγέλλει τον αντεργατικό κατήφορο της δημοτικής αρχής


Την υποκρισία της δημοτικής αρχής Αθήνας που από τη μία τάχα κόπτεται να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και Ραδιοφωνία, και από την άλλη ο ίδιος ο δήμαρχος επιτίθεται στους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που κινητοποιούνται ενάντια σε διαθεσιμότητα και απολύσεις, κατήγγειλε χτες στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος.

Επισήμανε ότι ο δήμαρχος Καμίνης χαρακτήρισε με δηλώσεις του απαράδεκτες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της Παιδείας φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους κατηγορήσει ότι την... ξεχαρβαλώνουν. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η δημοτική αρχή αρνείται να κάνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση στα σχολεία της πόλης, για την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών (αναλαμβάνουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων), για τις ελλείψεις σε δασκάλους (π.χ. ειδικοτήτων στα ολοήμερα) σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πρωτεύουσας, σε καθαρίστριες, σε υποδομές, βγάζοντας λάδι την κυβερνητική πολιτική, αυτή ακριβώς που ξεχαρβαλώνει με όλους τους τρόπους την εκπαίδευση.

Εξάλλου σε συζήτηση για τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2012, ο Νίκος Σοφιανός επισήμανε ότι τα στοιχεία της διοίκησης του Δήμου αποτυπώνουν τις καθαρά αντιλαϊκές επιλογές της, ενώ εξελίσσεται ο προϋπολογισμός ακόμα χειρότερα για το 2013. Υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή έβαλε πλάτη ώστε να περάσει η πολιτική της κεντρικής διοίκησης για γενικευμένη φορομπηξία, σφαγή μισθών και δικαιωμάτων, απολύσεις και παραπέρα υποβάθμιση υπηρεσιών. Ανέφερε χαρακτηριστικά το γεγονός ότι στο σύνολο των εσόδων του Δήμου, το 65% προήλθε από παράβολα, τέλη και πρόστιμα. Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε περαιτέρω, ουσιαστικά με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, που έτσι κι αλλιώς με δηλώσεις του επιζητεί «οικονομική αυτοδυναμία» για τους ΟΤΑ, άρα δυνατότητα επιβολής και νέων φόρων...

Ο Νίκος Σοφιανός στάθηκε σε συγκεκριμένα νούμερα, όπως τη μείωση κατά 45 εκατ. του μισθολογίου που προέκυψε και από απολύσεις, στα μόλις 2 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για έργα αντί των προϋπολογισθέντων 23,7, στην παραπέρα μείωση δαπανών για βασικές κοινωνικές υποδομές π.χ. τα 23,8 εκατ. που δόθηκαν για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου αντί των προϋπολογισθέντων 32,3. Στάθηκε και στο γεγονός ότι στα στοιχεία που παρουσίασε η δημοτική αρχή δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη αναφορά για τα Δημοτικά Ιατρεία, μια τόσο κρίσιμη υποδομή που έπρεπε να υποστηριχτεί με κάθε μέσο και τρόπο προκειμένου να προσφέρει στο λαό της Αθήνας. Υπογράμμισε εξάλλου το γεγονός ότι με ευθύνη και της δημοτικής αρχής η επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές από 5 εκατ. το 2010, μειώθηκε στα μόλις 1,624 εκατ. το 2012.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα υποβάθμισης των υπηρεσιών προς το λαό, έθιξε και το γεγονός ότι είναι ακόμα «στον αέρα» πολλά παιδιά λαϊκών οικογενειών, η φιλοξενία των οποίων ενώ εγκρίθηκε στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Τέλος, σε ειδική συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο μπρος στο επαπειλούμενο από την κυβέρνηση κλείσιμο του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84», τόνισε την ανάγκη να παραμείνει σε λειτουργία, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζομένους του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου