Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Η εισήγηση για την παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων με την ΕΛ.ΑΣ. - Ποιες αρμοδιότητες θα διατηρήσει ο Δήμος Αθηναίων

Αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 12 Σεπτέμβρη. Όπως κάθε φορά που υπάρχει θέμα σχετικό με τη Δημοτική Αστυνομία, έτσι και σήμερα, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. σας παρέχει εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα θέματα της συνεδρίασης. Ενημέρωση που πάντα προσφέραμε ανοιχτά, σε όλον τον κόσμο που ενδιαφέρεται, χωρίς περιορισμούς. Δυστυχώς είναι μια από τις τελευταίες φορές που το πράττουμε. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει όλο αυτό τον καιρό. 

Ακολουθούν οι αρμοδιότητες της κατηργημένης Δημοτικής Αστυνομίας που εκχωρούνται στην Ελληνική Αστυνομία και για τις οποίες ζητείται η παράλληλη άσκησή τους από το Δήμο Αθηναίων. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι είναι αρκετές. Πρόκειται για:
  • Τον έλεγχο τήρησης των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η δημοτική αρχή, για την χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων,
  • Τον έλεγχο τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην υπαίθρια διαφήμιση καθώς και τον έλεγχο της τήρησης ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, που τυχόν έχουν τεθεί με τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, από την δημοτική αρχή. Επίσης, έχει εν γένει την ευθύνη της εφαρμογής των ισχυουσών διατάξεων για τη διαφήμιση και επιμελείται την εφαρμογή του νόμου 2946/2001 και ενημερώνει τους παραβάτες προς συμμόρφωση.
  • Τον έλεγχο τήρησης της καθαριότητας σε κοινοχρήστους υπαίθριους χώρους της εδαφικής περιφέρειας τον Δήμου και γενικότερα την τήρηση των κανόνων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η δημοτική αρχή, για την αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών.
  • Την εκτέλεση των διοικητικών κυρώσεων που αφορούν τη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, των οποίων την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χορηγεί η δημοτική αρχή.
  • Τον έλεγχο τήρησης των διατάξεων που αφορούν τις κάθε είδους κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές αρχές καθώς και την επιβολή των πάσης φύσεως διοικητικών μέτρων που προβλέπονται από αυτές (ελεγχόμενη στάθμευση κλπ).
  • Την επίδοση πάσης φύσεως εγγράφων του Δήμου ή άλλων Δημοτικών Αρχών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων.
  • Την διενέργεια αυτοψιών και σύνταξη εκθέσεων για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής και για τη χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας.
  • Τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, στην επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του Ν. 2696/1999, όπως ισχύει, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων, που αναφέρονται στην κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια και γενικά σε χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση και στην εκπομπή θορύβων από αυτά.
Αν υπάρξει διαθέσιμος χρόνος θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.

1 σχόλιο:

  1. Σε κατάργηση οργανικών θέσεων στους δήμους προχωράει η κυβέρνηση, την ώρα που, υποτίθεται, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αυτοαξιολόγηση δομών στους ΟΤΑ.

    Με χθεσινές ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργούνται 616 οργανικές θέσεις σε τέσσερις δήμους και τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής (ΕΔΣΝΑ).



    Συγκεκριμένα, καταργούνται:

    -39 θέσεις στο Δήμο Τεμπών

    -161 θέσεις στον ΕΔΣΝΑ

    -168 θέσεις στο Δήμο Φυλής

    -190 στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και

    -58 στο Δήμο Σαλαμίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή