Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Τα παρκόμετρα ξανά σε λειτουργία - Παράπονα του δημάρχου στην ΕΛ.ΑΣ

Επαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας.

Με αφορμή την επαναλειτουργία των παρκομέτρων, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς έκανε έλεγχο σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών δεν είχε συμμορφωθεί με τη λειτουργία του συστήματος.

Με δεδομένο το πρόβλημα που έχει ανακύψει εξαιτίας της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας η οποία έκανε τους ελέγχους στα παρκόμετρα και βεβαίωνε κλήσεις, και της μεταβίβασης της αρμοδιότητας αυτής στην ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Δημαράς επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας κ. Κώστα Κυριακόπουλο, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. σε ό,τι αφορά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά και σε ό,τι αφορά γενικότερα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην πόλη, το οποίο έχει οξυνθεί.

Ο κ. Κυριακόπουλος επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα της επάρκειας του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυστηρός έλεγχος των παρκομέτρων και τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αναζητηθεί μια λύση.

 Ο κ. Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνονται οι απαιτούμενοι εντατικοί έλεγχοι για τη λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας. Δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας να παίρνονται εν κενώ χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης προωθεί την μείωση της χρήσης του Ι.Χ. και ταυτόχρονα τις ανάγκες στάθμευσης στο κέντρο της πόλης για μικρό χρονικό διάστημα. Το σύστημα αυτό, πρέπει να λειτουργήσει.

Αυτοί που αποφάσισαν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας οφείλουν να βρουν λύσεις.
 Καλώ παράλληλα τους πολίτες με τη στάση τους να μην συμβάλλουν στην ένταση του κυκλοφοριακού και να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ώστε να διευκολύνονται οι μετακινήσεις στην πόλη»

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης λειτουργεί από 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι από Δευτέρα έως και Σάββατο και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Πηγή:  http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου